Hei
Lurer på å lage mitt første ekstrakt/grain brygg med en 20 l gryte. Oppskriften fant jeg på hbd.org, en Irish stout og håper jeg får noen gode råd på veien.
Beer: Dry Irish Stout Style: Irish Dry Stout
Type: Extract w/grain Size: 20 liters
Color: 192 HCU
Bitterness: 31 IBU
OG: 1.052 FG: 1.014
Alcohol: 4.9% v/v (3.8% w/w)
Water: 1 t Water Salts
Grain: 0.30kg American crystal 120L
0.30kg British black patent
0.30kg Roasted barley
0.60kg Flaked barley
Steep: 45 min @ 155 F
Boil: 60 minutes SG 1.087 12 liters
2.86kg Dark malt extract
1 t Irish Moss for final 15 minutes
Hops: 11.8g Galena (13% AA, 60 min.)
11.8g Galena (13% AA, 45 min.)
11.8g Kent Goldings (5% AA, 30 min.)
11.8g Kent Goldings (5% AA, 15 min.)
Yeast: Wyeast 1084
Lurer på å lage mitt første ekstrakt/grain brygg med en 20 l gryte. Oppskriften fant jeg på hbd.org, en Irish stout og håper jeg får noen gode råd på veien.
Beer: Dry Irish Stout Style: Irish Dry Stout
Type: Extract w/grain Size: 20 liters
Color: 192 HCU
Bitterness: 31 IBU
OG: 1.052 FG: 1.014
Alcohol: 4.9% v/v (3.8% w/w)
Water: 1 t Water Salts
Grain: 0.30kg American crystal 120L
0.30kg British black patent
0.30kg Roasted barley
0.60kg Flaked barley
Steep: 45 min @ 155 F
Boil: 60 minutes SG 1.087 12 liters
2.86kg Dark malt extract
1 t Irish Moss for final 15 minutes
Hops: 11.8g Galena (13% AA, 60 min.)
11.8g Galena (13% AA, 45 min.)
11.8g Kent Goldings (5% AA, 30 min.)
11.8g Kent Goldings (5% AA, 15 min.)
Yeast: Wyeast 1084