Trenger noen tips!

Hei!

Jeg har nå brygget med "all grain" sett ett år og føler meg klar for å lage noen egne oppskrifter.
Fint om noen erfarne kan ta en titt på vedlegget med oppskrifter på hva jeg planlegger og gi noen kommentarer.
Blir dette "type riktige" øl?
Jeg brygger med Beer Brew 30. Har god kontroll på gjæring og lagringstemperaturer. Har ikke regnet ut alkohol prosent, men det blir vel ca 5 prosent med denne maltmengden til 24L øl?
 

Vedlegg

  • Pris pr enhet.xlsx
    12,4 KB · Sett: 47
Takk Palve! Genial kalkulator!!
Da blir den første altså en "Engelsk Golden Ale" og ikke en Pale ale. Har alt brygget den og det så og smakte sånn også. Ligger nå å karbonerer på flaske.

Har lett etter en oppskrift som kan gi noe likt Guinnes. Jeg har brygget den som er "Tørr stout" på excel arket mitt. Men usikker om det blir som Guinnes. De har kanskje noen hemmelige ingredienser?
 
Tviler på at Guiness har cara og chocolate malt i sin stout. Du mangler nok også røstet bygg (roasted barley) i din oppskrift. Men gjæren er den samme!
 
Guinness Draught

OG: 1039
IBU: ca. 45
Alk.: 4,2 %

65 % pale malt
25 % byggflak (flaked barley)
10 % roasted barley
Én enkelt humletilsetning for bitterhet, en blanding av humletyper, men Goldings er den viktigste.
Irish Ale gjær
 
Gahr skrev:
Guinness Draught

OG: 1039
IBU: ca. 45
Alk.: 4,2 %

65 % pale malt
25 % byggflak (flaked barley)
10 % roasted barley
Én enkelt humletilsetning for bitterhet, en blanding av humletyper, men Goldings er den viktigste.
Irish Ale gjær

Jeg fant en annen oppskrift som jeg har brygget to ganger, som jeg mener ble enda bedre enn Guinness. Den er veldig lik, maltskjemaet er bittelitt annerledes:
72% Maris Otter
18% Roasted Barley
8% Flaked Barley
2% Acidulated Malt

Guinness har jo en merkbar, syrlig svartmaltkarakter og den syrnede malten skal visstnok hjelpe på dette (uten at jeg er noen ekspert eller har prøvd uten).

Jeg har forøvrig kun brukt East Kent Goldings på 60 minutter i min til 30 IBU.
 
Takk for tips! Da blir det bla.a mer flaket bygg. Dette er vel umaltet så gir ikke alkohol, men mer fylde/kremet konsistens/smak som jeg har manglet ved tidligere Stout brygg.
 
Tilbake
Topp