Fanatikus
Norbrygg-medlem
Hei.
Trenger råd fra dei voksne (erfarne).
Har sett min første øl, riktig nok ein Fwk, men ein må jo begynne ein plass.
Prøver meg på ein Helles Good Lager. Har laget meg til med et gjæringsskap, sånn at eg fekk fulgt oppskriften og kunne holde 12 grader under gjæring. Tilsatte (som anbefalt) ferdig hydrert gjær i vørtern ved 18 grader. Hydrerte 2 pakker AEB fermoLager W på 26-27 grade i ca 30 min etter ei anbefalling.
Men... etter 3 dager er det null liv i vannlåsen... skal eg berre la den stå og håpe det starter? Eller er det noe eg bør gjøre for og få liv? Gjorde eg noe feil når eg hydrert gjæren?
Har laget ein del cider oppigjennom men dette er første øl, så kan fåreløpig lite om dei forskjellige gjærtypene
For ordensskyld så kan eg nevne at eg var nøye på desinfisering, og alt som va i kontakt med både keg og ellers utstyr va lakt i saniclean.
Trenger råd fra dei voksne (erfarne).
Har sett min første øl, riktig nok ein Fwk, men ein må jo begynne ein plass.
Prøver meg på ein Helles Good Lager. Har laget meg til med et gjæringsskap, sånn at eg fekk fulgt oppskriften og kunne holde 12 grader under gjæring. Tilsatte (som anbefalt) ferdig hydrert gjær i vørtern ved 18 grader. Hydrerte 2 pakker AEB fermoLager W på 26-27 grade i ca 30 min etter ei anbefalling.
Men... etter 3 dager er det null liv i vannlåsen... skal eg berre la den stå og håpe det starter? Eller er det noe eg bør gjøre for og få liv? Gjorde eg noe feil når eg hydrert gjæren?
Har laget ein del cider oppigjennom men dette er første øl, så kan fåreløpig lite om dei forskjellige gjærtypene
For ordensskyld så kan eg nevne at eg var nøye på desinfisering, og alt som va i kontakt med både keg og ellers utstyr va lakt i saniclean.