Hei.
Jeg flasket mitt første brygg for to uker siden, og det har stått varmt til karbonering siden den tid. Jeg har nå smakt på det, smaken er god - bare litt "rå" alkoholsmak som sikkert blir bedre med litt lagring, men jeg synes ikke det var så mye futt i ølet. Det danner seg lite skum oppå ølet, og det er fislete med sprudel når man drikker.
Jeg har gjort følgende:
Ølet gjæret i 16 dager. For å få litt bedre bunnfelling lot jeg det stå to dager ved ti grader. Deretter blandet jeg sukkerlake i et nytt kar og stakk om ølet til dette. Jeg rørte ikke i ølet, men lot tappeslangen ligge i en kveil nederst i karet slik at ølet roterte sakte rundt i det nye karet. Skulle tro sukkeret hadde blandet seg godt nok. Jeg brukte 6,6 gram sukker pr liter, og ølet holdt vel ca 10-12 grader. Flasket med en gang og korket ved hjelp av Bryggselvs bordkorkemaskin.
I følge en kalkulator på nett skulle jeg ha 2,8 vol co2. I og med at dette er mitt første brygg aner jeg ikke hvor mye dette egentlig er, men jeg trodde det skulle være noe i nærheten av co2-nivået i pils fra butikken. Det ble det ikke.
Kan jeg ha fått for lite gjær med i og med at ølet stod et par dager kaldt før flasking? Ølet smaker ikke særlig søtt, så jeg skulle tro karboneringssukkeret er oppbrukt... Er det rett og slett slik at 6,6 g sukker pr liter er litt lite? Jeg ønsker meg betydelig mer co2 enn det jeg fikk - etter et halvt glass er det neste helt dødt. :cheeky: Eller er det slik at det ikke er mulig å få kullsyrenivå tilsvarende butikkpils med naturlig karbonering? Jeg spør nå fordi jeg skal flaske en wit om et par dager, og da vil jeg ha skikkelig med kullsyre! :biersmile:
Jeg flasket mitt første brygg for to uker siden, og det har stått varmt til karbonering siden den tid. Jeg har nå smakt på det, smaken er god - bare litt "rå" alkoholsmak som sikkert blir bedre med litt lagring, men jeg synes ikke det var så mye futt i ølet. Det danner seg lite skum oppå ølet, og det er fislete med sprudel når man drikker.
Jeg har gjort følgende:
Ølet gjæret i 16 dager. For å få litt bedre bunnfelling lot jeg det stå to dager ved ti grader. Deretter blandet jeg sukkerlake i et nytt kar og stakk om ølet til dette. Jeg rørte ikke i ølet, men lot tappeslangen ligge i en kveil nederst i karet slik at ølet roterte sakte rundt i det nye karet. Skulle tro sukkeret hadde blandet seg godt nok. Jeg brukte 6,6 gram sukker pr liter, og ølet holdt vel ca 10-12 grader. Flasket med en gang og korket ved hjelp av Bryggselvs bordkorkemaskin.
I følge en kalkulator på nett skulle jeg ha 2,8 vol co2. I og med at dette er mitt første brygg aner jeg ikke hvor mye dette egentlig er, men jeg trodde det skulle være noe i nærheten av co2-nivået i pils fra butikken. Det ble det ikke.
Kan jeg ha fått for lite gjær med i og med at ølet stod et par dager kaldt før flasking? Ølet smaker ikke særlig søtt, så jeg skulle tro karboneringssukkeret er oppbrukt... Er det rett og slett slik at 6,6 g sukker pr liter er litt lite? Jeg ønsker meg betydelig mer co2 enn det jeg fikk - etter et halvt glass er det neste helt dødt. :cheeky: Eller er det slik at det ikke er mulig å få kullsyrenivå tilsvarende butikkpils med naturlig karbonering? Jeg spør nå fordi jeg skal flaske en wit om et par dager, og da vil jeg ha skikkelig med kullsyre! :biersmile: