Uklar Wit.

Trond.A

Norbrygg-medlem
Har brygget en Wit etter oppskrift av Gahr som nå har stått en uke på fat.
Friskt og godt, og godt karbonert. :biersmile:
Men også ganske så uklart. :jaha:
Er det vanlig med wit, eller har jeg gjort noe feil?
 
Skal være helt blakk. Hvis den ikke er det, er min erfaring at den smaker mye mindre - rist i såfall opp bunnfallet og hell i glasset.
 
Som de andre sier; witbier SKAL være uklar. I tilfellet wit og weiss er nettopp ønsket om at ølet skal være uklart grunnen til at man bruker et proteinsteg i meskingen. Og selvsagt også grunnen til at man kutter klaringsmiddel. Kult at du har prøvd oppskriften! :ilike:
 
Og takk for oppskriften!  :skitbra:
Som jeg skrev tidligere, friskt og godt.
Ble et par (tre) glass i hagen i dag.  :biersmile:
 
Tilbake
Topp