Unngå hopstand/whirlpool?

Ove

Norbrygg-medlem
Som nevnt så koker jeg ute før jeg bærer utstyret inn på vaskerommet for kjøling og overføring til gjæringskar. Der har jeg ikke de beste arbeidsforholdene så jeg foretrekker å korte ned tiden der inne så mye som mulig. Bære inn, rigge opp, kjøle ned, overføre, tilsette gjær og ha en god dag.

Så spørsmålet er da hvordan jeg best kan håndtere de humlene som i oppskrifter er tenkt tilsatt i hopstand/wp? Kan de fordeles litt rundt om kring i sen kok og/eller tørrhumling, og da gi et godt resultat nær det som hopstand ville gitt?
 
Se der, ja. Det finnes en metode og den har et navn :)

Om jeg komprimerer det jeg oppfatter så kan jeg eksempelvis etter 30 minutter av kok tappe 10% av vørteren til et kokekar, kjøle den delen ned til ønsket temperatur og la hopstandhumlen trekke der før den tilbakeføres i "hovedvørter"

Jeg kan gjerne da bruke de humletilsettingsmengdene oppskriften angir
 
Tilbake
Topp