Runeska
Norbrygg-medlem
Pils skal lages og da starter jakten får å finne den perfekte oppskriften.
Det er jo ikke lett. Men har landet på den under.
Men: hvorfor har alle oppskrifter her inne forskjellige meske skjema og gjærings oppsett.
(lager ca 98 % ALE)
Eks mesk:
1: 90 min på 65 grader.
2: 60 min på 67 grader
15 min på 72 grader
15 min på 78 grader
3: 20 min på 53 grader
40 min på 65 grader
4: 40 min på 61,5 grader
35 min på 67,5 grader
90 min på 71,5 grader
Og hvem er rett ???
Samme med gjæring
1: 14 dager på 10 grader
3 dager på 20 grader
5 dager på 12 grader
2: 15 dager på 9 grader
13 dager på 6 grader
3: 21 dager på 8 - 10 grader
7 dager på 2 grader.
Hva er best. alle med lager/pilsner gjær.
Oppskrift:
8,25 kg Viking Pilsner
0,41 kg Caramel/Crystal Malt
0,25 kg Munich Malt
120gr Saaz på 60min
60 gr Saaz på 30 min
60 gr Saaz på 10 min
4pk Saflager W-34/70 (fikk ikke tak i Urquell Wyeast 2001)
Det er jo ikke lett. Men har landet på den under.
Men: hvorfor har alle oppskrifter her inne forskjellige meske skjema og gjærings oppsett.
(lager ca 98 % ALE)
Eks mesk:
1: 90 min på 65 grader.
2: 60 min på 67 grader
15 min på 72 grader
15 min på 78 grader
3: 20 min på 53 grader
40 min på 65 grader
4: 40 min på 61,5 grader
35 min på 67,5 grader
90 min på 71,5 grader
Og hvem er rett ???
Samme med gjæring
1: 14 dager på 10 grader
3 dager på 20 grader
5 dager på 12 grader
2: 15 dager på 9 grader
13 dager på 6 grader
3: 21 dager på 8 - 10 grader
7 dager på 2 grader.
Hva er best. alle med lager/pilsner gjær.
Oppskrift:
8,25 kg Viking Pilsner
0,41 kg Caramel/Crystal Malt
0,25 kg Munich Malt
120gr Saaz på 60min
60 gr Saaz på 30 min
60 gr Saaz på 10 min
4pk Saflager W-34/70 (fikk ikke tak i Urquell Wyeast 2001)