Sliter med en usmak i ølet som vi brygger. Er ferske på ølbrygging, men har brygget omlag 20 batcher og samme uønskede smak er mer eller mindre tilstede hele tiden. Vanskelig å beskrive den uønskede smaken, men har litt samme karakter som når du er på fjelltur og drikker vann fra en bekk som har liten vannføring og kommer fra en myr. Smaken av myr, humus, søyle er kanskje det nærmeste vi klarer å beskrive det som. Usmaken er lite fremtredende når ølet er skikkelig kaldt, men kommer mer og mer frem når temperaturen stiger. Har hatt tanker om at usmaken kunne skyldes oksidering, men har vært kjempenøye mht oksygenfri overføring fra gjæringskar til fat og videre til flasking for å utelukke dette som årsak. Har nå en misstanke til at problemet kan skyldes at vi kanskje har litt spesielt vann vi brygger med. Bryggene vi har satt er stort sett ulike typer IPA og APA. Typisk Vestkyst og Lucky Jack. Gikk forleden til annskaffelse av utstyr til å måle ph og hardhet i vannet vårt, og måler da en ph som varierer mellom 8,8 og 9,3, Hardhet er vi litt usikre på hvordan vi skal tolke, men målestripsen for hardhet på vannet slår ut på iallefall fem tyske grader med en anntydning opp mot 10 tyske grader. Veldig takknemmelige hvis noen med mer erfaring enn oss kunne gitt oss ett tips om hva som kan være årsaken til usmaken vi får på ølet. PS: vannet vi bruker kommer fra privat brønn hvor det er boret ned til 110 meter.