Jeg kan prøve å forklare logikken så godt jeg klarer via ett telefontastatur.
Man kan gå ut fra at konsentrasjon av DMS i dampen over vørteren er den samme om man koker med eller uten lokk. Ergo slipper man ut samme mengde damp, så slipper man ut samme mengde DMS.
Men det er litt mer rundt dette, som kjemikere eller hjemmebrennere kjenner til. Man bruker ofte 'kolonner' hvor man skaper resirkulasjon av kondens slik at man kan kontrollere temperaturen på gassen som går inn i kondensatoren. For de som brenner hjemme er det en temperatur på ca 78.3 grader som gir høyest % alkohol, både lavere og høyere temperatur gir mindre %. Derfor vil det kunne være en forskjell om dampen man slipper ut er varmere eller kaldere (og dermed har annen DMS konsentrasjon) om man koker uten lokk eller med lokk delvis på. I det praktiske liv, ettersom begge parksiser brukes med suksess, kan det være likegyldig/insignifikant i dette tilfellet.
Man kan gå ut fra at konsentrasjon av DMS i dampen over vørteren er den samme om man koker med eller uten lokk. Ergo slipper man ut samme mengde damp, så slipper man ut samme mengde DMS.
Men det er litt mer rundt dette, som kjemikere eller hjemmebrennere kjenner til. Man bruker ofte 'kolonner' hvor man skaper resirkulasjon av kondens slik at man kan kontrollere temperaturen på gassen som går inn i kondensatoren. For de som brenner hjemme er det en temperatur på ca 78.3 grader som gir høyest % alkohol, både lavere og høyere temperatur gir mindre %. Derfor vil det kunne være en forskjell om dampen man slipper ut er varmere eller kaldere (og dermed har annen DMS konsentrasjon) om man koker uten lokk eller med lokk delvis på. I det praktiske liv, ettersom begge parksiser brukes med suksess, kan det være likegyldig/insignifikant i dette tilfellet.