Jeg er i ferd med å brygge 50 liter Imperial Stout (betydelig inspirert av "motoroljen" til Richard!). Jeg endte opp med en vørter med OG på hele 1110. Jeg innså at jeg burde tynne ut denne, men pga. begrenset antall gode gjæringskar (en tynnere del av mesken ble til 50 liter porter som står til gjæring samtidig) måtte jeg vente med uttynning til stormgjæringen var over. Lokkene på begge gjæringskarene bulet under den intense stormgjæringen. Jeg har nå tynnet ut med kokt vann til det jeg regnet ut til å tilsvare en OG på ca 1093. Etter to ukers gjæring på rundt 18 grader med Wyeast 1028 London Ale har gjæringsaktiviteten avtatt nesten helt, og jeg måler en (foreløpig) FG på 1032. Dette skulle gi en alkoholprosent på ca 9. IBU er for øvrig 81.
En smaksprøve rett fra gjæringskaret er uhyre lovende, med en mektig aroma, tett humle uten at det blir for mye, og deilig sødme. Likevel tror jeg at smaken kunne blitt enda finere dersom jeg klarer å få gjæret ut litt mer. Jeg mener at jeg fikk propagert opp tilstrekkelig mengde gjær, og vørteren ble godt luftet. Selv om London Ale i prinsippet skal klare opp til 10 prosent, mistenker jeg at gjæren sliter med den siste prosenten. Jeg ser at Nøgne Ø tilsetter vingjær for å få gjæret ut sin Dark Horizon på 16 prosent. Har det noen hensikt å forsøke å tilsette en mer alkoholtolerant gjær i det ene gjæringsfatet? Noen forslag til type og hvordan dette eventuelt skal gjøres?
En smaksprøve rett fra gjæringskaret er uhyre lovende, med en mektig aroma, tett humle uten at det blir for mye, og deilig sødme. Likevel tror jeg at smaken kunne blitt enda finere dersom jeg klarer å få gjæret ut litt mer. Jeg mener at jeg fikk propagert opp tilstrekkelig mengde gjær, og vørteren ble godt luftet. Selv om London Ale i prinsippet skal klare opp til 10 prosent, mistenker jeg at gjæren sliter med den siste prosenten. Jeg ser at Nøgne Ø tilsetter vingjær for å få gjæret ut sin Dark Horizon på 16 prosent. Har det noen hensikt å forsøke å tilsette en mer alkoholtolerant gjær i det ene gjæringsfatet? Noen forslag til type og hvordan dette eventuelt skal gjøres?