Jeg så nettopp at det ble anbefalt å avbryte gjæring ved å senke temperaturen. Dette vil jeg på det sterkeste advare mot. Øl skal gjæres til gjæren har spist opp alt det spiselige, og så trenger den en stund på seg til å spise opp/konvertere slagg og restprodukter som f.eks. acetaldehyd og diacetyl.
I ølbrygging gjør vi det alltid slik at vi kontrollerer utgjæringsgrad med mesketemperatur, gjærsort og maltsorter/råfrukt, så lar vi gjæren jobbe seg helt ferdig og rydde opp i alle smakene før vi har ølet på fat eller flaske. Prøver vi å jukse, vil vi få straffen, f.eks. i form av smaker som ikke hører hjemme i øl.
Når det gjelder pilsnere/lagere på ned mot 1.000, så er ikke engang nordtyske knusktørre pilsnere så tørre. Og skal heller ikke være det. Kanskje Bud Light og den typen er på det nivået, men jeg kan ikke skjønne at det skal være noe å etterstrebe.