Hei folkens har hatt et par brygg på speidelen min men sliter med utbytte, men så stoler jeg heller ikke helt på profilen min i beersmith så ønsker å regne ut selv, men finner ikke en fullstendig forklaring.
Ser at det tidligere har blitt postet forskjellige verdier på malt fra 296 og nedover men litt usikker på hvordan utregningene skal gjøres.
normalt sett når jeg brygger er oppskriftene ca slik:
varmer opp 50 liter vann til mesketemperatur.
tilsetter 11kg malt, f.eks 6kg pils, 4kg pale og 1 kg hvete
mesker i 60 minutter.
hever temp til 78 grader og sirkulerer i 10min.
løfter opp maltrøret og skyller med 11 liter vann på 78 grader.
ender da opp med ca 40 liter i gjæringskaret.
Ser at det tidligere har blitt postet forskjellige verdier på malt fra 296 og nedover men litt usikker på hvordan utregningene skal gjøres.
normalt sett når jeg brygger er oppskriftene ca slik:
varmer opp 50 liter vann til mesketemperatur.
tilsetter 11kg malt, f.eks 6kg pils, 4kg pale og 1 kg hvete
mesker i 60 minutter.
hever temp til 78 grader og sirkulerer i 10min.
løfter opp maltrøret og skyller med 11 liter vann på 78 grader.
ender da opp med ca 40 liter i gjæringskaret.