Vi er flere på jobben som ønsker å starte ett like mikrobryggeri i kjelleren på arbeidsplassen.
De fleste av oss har en idè på hvordan øl blir produsert, men det er såvidt jeg vet ingen som har klart å lage noe godt øl.
Jeg har dratt igang bryggeri-drømmen og har engasjert blant annet tur til bryggerier for å lufte og eventuelt få frem interessen.
Pr. i dag har vi fått gjennomslag for å starte bryggeriet vårt, men vi er litt usikre på hvilket utstyr vi skal kjøpe inn og hvordan vi skal lage øllet. Vi er foreløpig mellom fem og to stykker som skal starte.
Personlig er jeg mest glad i pils og ønsker å prøve meg på det, mens flere av de andre ønsker å prøve seg på ale-typen.
Vi har fått kjøleskap til rådighet hvis vi ønsker å lage undergjæret øl.
For min del tenker jeg på å kjøpe inn noen gjæringskar fra Europris, corneliusfat fra usa eller eventuelt petit og råvarer fra petit.
Vi trenger også noen til å lære oss hvordan vi skal lage god øl. Kanskje det er noen her som sier seg villig til å holde kurs? Eventuelt om det er noen kurs i regi av Norbrygg i Oslo-området?
På brygge-utstyrsfronten så er det store muligheter for å komme med tips. Jeg har prøvd å brygge noen ganger og ønsker å forholde meg til fat istedet for flasker. Vi ønsker også å ikke ha for store fat, hvertfall i starten.
De fleste av oss har en idè på hvordan øl blir produsert, men det er såvidt jeg vet ingen som har klart å lage noe godt øl.
Jeg har dratt igang bryggeri-drømmen og har engasjert blant annet tur til bryggerier for å lufte og eventuelt få frem interessen.
Pr. i dag har vi fått gjennomslag for å starte bryggeriet vårt, men vi er litt usikre på hvilket utstyr vi skal kjøpe inn og hvordan vi skal lage øllet. Vi er foreløpig mellom fem og to stykker som skal starte.
Personlig er jeg mest glad i pils og ønsker å prøve meg på det, mens flere av de andre ønsker å prøve seg på ale-typen.
Vi har fått kjøleskap til rådighet hvis vi ønsker å lage undergjæret øl.
For min del tenker jeg på å kjøpe inn noen gjæringskar fra Europris, corneliusfat fra usa eller eventuelt petit og råvarer fra petit.
Vi trenger også noen til å lære oss hvordan vi skal lage god øl. Kanskje det er noen her som sier seg villig til å holde kurs? Eventuelt om det er noen kurs i regi av Norbrygg i Oslo-området?
På brygge-utstyrsfronten så er det store muligheter for å komme med tips. Jeg har prøvd å brygge noen ganger og ønsker å forholde meg til fat istedet for flasker. Vi ønsker også å ikke ha for store fat, hvertfall i starten.