Vel, jeg trudde Saflager S23 sku danne gjærkake i bonn av bøtta?
Her er det halv gjærkake på topp og halv gjærkake på bunn. Rundt 2 cm tjukk kake på toppen ble spadd bort med sleiv før omstikk. Gjæren ble hivd oppi gjæringsbøtta rett fra pakken med tørrgjær, og vørter var 9 grader. Ellers lukter dette helt fint - selv om det trenger noen rolige uker til i kjellern før flasking.
Har noen erfart tilsvarende? Saflager W-34/70 ga en*helt* forskjellig øl - mye klarere og alt av gjærkake på bunnen.
Her er det halv gjærkake på topp og halv gjærkake på bunn. Rundt 2 cm tjukk kake på toppen ble spadd bort med sleiv før omstikk. Gjæren ble hivd oppi gjæringsbøtta rett fra pakken med tørrgjær, og vørter var 9 grader. Ellers lukter dette helt fint - selv om det trenger noen rolige uker til i kjellern før flasking.
Har noen erfart tilsvarende? Saflager W-34/70 ga en*helt* forskjellig øl - mye klarere og alt av gjærkake på bunnen.
Sist redigert: