Jeg flasket en batch Saison i dag (basert på en gammel Nøgne Ø oppskrift), som har gjæret i 12 dager på Danstar Belle Saison. Jeg rehydrerte ikke, men strødde to tørrgjørpakker fint over dunken på 26 liter, og ristet godt i tre minutter etterpå. Gjæren virket eksplosiv, og det var vill fest i dunken etter kun 10-12 timer. Vi flasket etter 12 dager, og målte (fra OG 1052) FG = 1006 (ca 6%) . Innholdet på dunken var rimelig klart og fint, selv om slurryen i bunn var annerledes enn jeg er vant med fra f.eks. Safale us05.
Vi kjølte ned et glass og smakte. Jeg er ikke i stand til å gjengi/beskrive smaken, annet enn at dette var friskt, rent, fruktig, nesten pils-aktig... virker lovende! Vit også at jeg pitchet på 25 grader, og holdt gjæringen på denne temperaturen i 12 dager, til tross for anbefalinger om å starte på lavere temperatur. Kan oppdatere når vi får smakt på brygget.