Hei,
Jeg er fremdels i planleggingsfasen av mitt første brygg. Har planer om å ha 5-6 ekstraktbrygg på samvittigheten før jeg beverger meg videre til maltbrygging. Leste at en her på forumet brukte lys maltekstrakt til alle brygg, og brukte spesialmalter til å gi ølet karakter og farge. Med dette i tankene så tenkte jeg å gå til innkjøp av real kanne eller sekk med ekstrakt.
Alternativene jeg har sett for meg er:
20 kilo sekk med dansk spraymalt fra brygging.no, 800kr
25 kilo muntons maltekstrakt lys fra petit-agentur.no, 900kr
25 kilo munton spraymalt lys fra petit-agentur.no, 1500kr
Før jeg bestiller så hadde det vært supert med noen ekspertuttalelser i forhold til valg.
Dersom jeg går for sekk med spraymalt, er det fornuftig å oppbevare denne i ren gjæringsbøtte?
Vil valg av produkt her påvirke bryggeresultetet betraktelig?
Er det andre steder jeg får tak i bra og rimelig ekstrakt?
Hvordan er holdbarheten på maltekstrakt etter at kanna er åpnet og ved hvilken temperatur burde den oppbevares?
Regner med at maltekstrakten er seig som sirup, er det mye gris med å bruke 25 kilos kanna fra petit?
Jeg er fremdels i planleggingsfasen av mitt første brygg. Har planer om å ha 5-6 ekstraktbrygg på samvittigheten før jeg beverger meg videre til maltbrygging. Leste at en her på forumet brukte lys maltekstrakt til alle brygg, og brukte spesialmalter til å gi ølet karakter og farge. Med dette i tankene så tenkte jeg å gå til innkjøp av real kanne eller sekk med ekstrakt.
Alternativene jeg har sett for meg er:
20 kilo sekk med dansk spraymalt fra brygging.no, 800kr
25 kilo muntons maltekstrakt lys fra petit-agentur.no, 900kr
25 kilo munton spraymalt lys fra petit-agentur.no, 1500kr
Før jeg bestiller så hadde det vært supert med noen ekspertuttalelser i forhold til valg.
Dersom jeg går for sekk med spraymalt, er det fornuftig å oppbevare denne i ren gjæringsbøtte?
Vil valg av produkt her påvirke bryggeresultetet betraktelig?
Er det andre steder jeg får tak i bra og rimelig ekstrakt?
Hvordan er holdbarheten på maltekstrakt etter at kanna er åpnet og ved hvilken temperatur burde den oppbevares?
Regner med at maltekstrakten er seig som sirup, er det mye gris med å bruke 25 kilos kanna fra petit?