Vann og malt

G

GeirØ

Under brygging i kveld gjorde jeg og min svirebror noe vi er usikker på om var en tabbe.

Planlagt var en stegmesking på 55 grader i 30 min og 66-68 grader i en time.

Vi har ikke varmekilde i vårt store bryggeri og hadde følgelig ikke tenkt på hvordan vi skulle heve tempen (den egentlige tabben?). Ca 14 kg malt ble mesket med nesten 40 liter vann (1 til 3). For å få opp temp hellte vi oppi nesten 10 liter kokende vann. Kokevolum nesten 60 liter.

Opplevde at vørteren ble noe "tynn", OG ca 1042. I følge Beecalc skulle den komme på 1058.

Da utstyret vårt takler 100 liter undres vi på om det skal ha noe å si at en bruker varmt vann til å heve temp?
Har ikke lest noe sted at man MÅ skylle gjennom malten. Kan vi da, som i dag med et brygg tilsvarende halve kapasiteten, meske med omtrent det vi trenger av vann til koking??

Vil det ha noe for seg å øke sukkertilsettingen før gjæring? Evt hva egner seg? Spraymalt, malekstrakt??? Kan OG økes på noen måte? Vil ha mer alk!!!
 
Tilbake
Topp