Nøkling
Norbrygg-medlem
Jeg har brygget ekstraktbrygging og partial mash i ca 1,5 år, men har nå tatt steget opp til All grain.
Trengte bare en stor nok kjele først, hehe.
Siden meskingen er en av de store store forskjellene på ekstrakt og all grain, så lurer jeg på en ting.
Jeg skal nå brygge Yuletide Ale, og lurer på om jeg trenger å justere vannet litt?
Har hørt at mørkere øl kan ha godt av dette når vannet er mykt (noe det er her i Bergen).
Leste "Et lite kurs i vannjustering" tråden her på forumet, og ser der at dette er viktig når det gjelder mørke typer som f.eks. Porter.
Tenkte å bruke BIAB metoden. Vil jeg ha noe å hente på å få økt pH'en litt i mesken for denne ølen? F.eks. tilsette litt CaCO3?
Trengte bare en stor nok kjele først, hehe.
Siden meskingen er en av de store store forskjellene på ekstrakt og all grain, så lurer jeg på en ting.
Jeg skal nå brygge Yuletide Ale, og lurer på om jeg trenger å justere vannet litt?
Har hørt at mørkere øl kan ha godt av dette når vannet er mykt (noe det er her i Bergen).
Leste "Et lite kurs i vannjustering" tråden her på forumet, og ser der at dette er viktig når det gjelder mørke typer som f.eks. Porter.
Tenkte å bruke BIAB metoden. Vil jeg ha noe å hente på å få økt pH'en litt i mesken for denne ølen? F.eks. tilsette litt CaCO3?