1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Vannkvalitet

En tråd i 'Drammen Ølbryggerlaug' startet av Naxi, 15 Des 2016.

  1. Naxi

    Naxi
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Drammen
  2. Naxi

    Naxi
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Drammen
    Røysjø : Skoger og nordover nesten til Fjell, og videre nordover til Eik, Kobbervikdalen og Åskollen
    http://www.glitre.no/index.php?id=73

    Glitre : Drammen, nesten hele Lier, Nedre Eiker, Røyken og Frogn.
    Vannet fra Glitre har tidvis litt høyt manganinnhold pga. innlekking av grunnvann i overføringstunnelene mellom kilden og vannbehandlingsanleggene. Glitre har noe lav pH, og det arbeides med å finne best mulige løsninger.
    Glitre har desinfisering med natriumhypokloritt og UV-anlegg for å sikre drikkevannet mot forurensing. Det tilsettes 0.5 gram klor/m3 vann
    http://www.glitre.no/index.php?id=33
     
  3. AndersGrom

    AndersGrom
    Expand Collapse
    Dommer

    Her har dere parameterne :)
     

    Vedlagte filer:

  4. Mortenpip

    Mortenpip
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Lier
    Mer trenger du vel ikke?? Prøve tatt 1 desember 2016
     

    Vedlagte filer:

    Naxi liker dette.
  5. Naxi

    Naxi
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Drammen
    Noen av dere som justerer vannet deres?
     
  6. AndersGrom

    AndersGrom
    Expand Collapse
    Dommer

  7. Skoger

    Skoger
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Drammen, Skoger
    Har på de siste bryggene tilsatt 25 gr ( på 50 l ) ph stabilsator
     
  8. AndersGrom

    AndersGrom
    Expand Collapse
    Dommer

    Pratet med John Palmer og han mente ph stabil pulver bare var tøv.
     
  9. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Moderator

    Et godt ph-meter er en god investering - hvis økonomien tillater det (ellers er ph-strips et alternativ). Sammen med fosforsyre gir det deg kontroll på ph'en. Muligens vil du trenge natron for å få ph'en opp når du brygger helt mørke øl, men ellers skal du ikke bruke salter for å styre ph'en, fordi de påvirker smaken. Ikke bland ph-regulering og smaksregulering. Det er i alle fall et råd de fleste "guru'ene" i bransjen ser ut til å være enige om. (Du må selvfølgelig regne inn at de saltene du bruker for å regulere smaken, også vil påvirke ph'en.)

    Regulering av smak gjennom vannjustering handler stort sett om forholdet mellom kalsiumsulfat og kalsiumklorid. Denne artikelen gir en god innføring i det: http://beerandwinejournal.com/chloride-and-sulfate/ (OBS: Temaet er stadig omdiskutert, og artikkelen gjør oppmerksom på det.)

    Utgangspunktet for å drive med vannjustering må jo ellers være at du trenger å gjøre det. Hvis ølet blir godt når du bruker vannet som det er, er det vel liten grunn til å stresse med dette. OK, du vet jo ikke om det ikke kunne bli enda bedre om du hiver oppi litt av ditt og noe av datt, men .... :).
     
  10. Baandbryggeriet

    Baandbryggeriet
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Noen som har info om mineralinnhold i vann fra Sande Vannverk (Privat)? Vet Glitre gir vann til deler av Sande også..


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     

Del denne siden