Hei ølhunder
Sagatun Nanobryggerier har nå satt sine 4 første batcher (2x2) og etter ølsett med opphoring i første runde økte vi nå til ekstraktkok med egentilsatt humle i blad og pelletsform (Pliny the elder).
Når man bruker ekstrakt og tilsetter humle etter eget ønske eller oppskrift - hva er betydningen av å koke med hele vannmengden eller kun delvannmengde?
Dvs. Hvis du skal lage 30 liter, hva er betydningen av å koke med kun 10 liter vann og så "spe ut" med rent vann til 30 liter, eller bruke 15/20 liter til "smakskok" og så spe ut til 30 liter. Forringes kvaliteten av dette og forringes den mindre og mindre jo nærmere 30-liters kok du kommer?
Så noen si "legg til 20 gram per item på hop-bill" når du koker med redusert mengde og så vannet ut men litt usikker på hva tommelfingerreglene er...
La mg si det slik - vi brukte fryktelig mye tid på å vente på vannkoking sist runde når vi kokte med 30 liter og reduserer gjerne mye av den ventetiden.....
Sagatun Nanobryggerier har nå satt sine 4 første batcher (2x2) og etter ølsett med opphoring i første runde økte vi nå til ekstraktkok med egentilsatt humle i blad og pelletsform (Pliny the elder).
Når man bruker ekstrakt og tilsetter humle etter eget ønske eller oppskrift - hva er betydningen av å koke med hele vannmengden eller kun delvannmengde?
Dvs. Hvis du skal lage 30 liter, hva er betydningen av å koke med kun 10 liter vann og så "spe ut" med rent vann til 30 liter, eller bruke 15/20 liter til "smakskok" og så spe ut til 30 liter. Forringes kvaliteten av dette og forringes den mindre og mindre jo nærmere 30-liters kok du kommer?
Så noen si "legg til 20 gram per item på hop-bill" når du koker med redusert mengde og så vannet ut men litt usikker på hva tommelfingerreglene er...
La mg si det slik - vi brukte fryktelig mye tid på å vente på vannkoking sist runde når vi kokte med 30 liter og reduserer gjerne mye av den ventetiden.....