1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
 2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
  Fjern notisen

Varsel om endret vannkvalitet fra Oset vannbehandlingsanlegg i sommer

En tråd i 'Generelt og nybegynnerspørsmål' startet av AndyHagen, 2 Jun 2017.

 1. AndyHagen

  AndyHagen
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  Bosted:
  Oslo
  Til orientering fra Vann og avløpsetaten.
  Dette vil trolig ikke ha veldig mye å si for den jevne hjemmebrygger, men kan kanskje gi noen ørsmå avvik for de (eks. de kommersielle) som har stålkontroll på pH og salter. De fleste kan fortsette som normalt og RDWHAHB.

  *****************************************************************************
  Varsel om endret vannkvalitet fra Oset vannbehandlingsanlegg
  Oslo kommune Vann- og avløpsetaten har besluttet å redusere CO2-tilsatsen på Oset vannbehandlingsanlegg med 10 % gjennom sommeren. Det betyr at vi også må redusere tilsettingen av kalk for å opprettholde samme pH.

  Noe lavere kalsium og alkalitet
  På våre nettsider ligger det informasjon om drikkevannets fysiske og kjemiske egenskaper. Vi forventer ikke større avvik fra dette, men vil allikevel opplyse om at drikkevannet gjennom sommeren vil ha et noe lavere kalsium- og alkalitetsnivå enn normalt.

  Problemer med CO2,-leveransen
  Vi gjør dette fordi vår leverandør av CO2, Yara Praxair, etter en brann på deres ammoniakkfabrikk for tiden ikke har noen egenproduksjon av CO2. Anlegget deres på Herøya kommer tidligst i gang igjen etter sommeren.
   
  Oberstbräu liker dette.

Del denne siden