Bård
Norbrygg-medlem
Var på bryggerkurs i går (se egen tråd om dette).
Der kunne kursholder informere om at han, samt de fleste bryggerier (ifølge kursleder) bruker følgende blanding for å desinfisere:
3o ml eddikk (7% tror jeg det var)
19 l vann
30 ml klorin
NB klorin og eddikk MÅ IKKE BLANDES. Edikk og vann først, så tilsettes klorin.
Denne oppløsningen skal desinfisere, og skal ikke være nødvendig å skylle ut.
Jeg syntes oppløsningen luktet litt vel sterkt av klor, men kursholder insisterte på at han hadde brukt dette i årevis, og hadde aldri skylt, bare latt det renne av.
kjør debatt!
Edit: rettet vann til klorin
Der kunne kursholder informere om at han, samt de fleste bryggerier (ifølge kursleder) bruker følgende blanding for å desinfisere:
3o ml eddikk (7% tror jeg det var)
19 l vann
30 ml klorin
NB klorin og eddikk MÅ IKKE BLANDES. Edikk og vann først, så tilsettes klorin.
Denne oppløsningen skal desinfisere, og skal ikke være nødvendig å skylle ut.
Jeg syntes oppløsningen luktet litt vel sterkt av klor, men kursholder insisterte på at han hadde brukt dette i årevis, og hadde aldri skylt, bare latt det renne av.
kjør debatt!
Edit: rettet vann til klorin