Vanligvis etter FG er nådd og ølet er ferdig flasket så skal ølet stå varmt i 1-2 uker til. Dette er jo for at ølet skal få tid til å danne kullsyre fra naturlig karbonering. Jeg har nå gått over til fat og karbonerer med CO2 så jeg trenger ikke la brygget stå varmt og vente på natural karbonering. Men jeg lurer på om det er andre grunner til at man lar ølet stå varmt i perioden etter gjæringen er ferdig. Gjør dette til at ølen modnes noe mer, eller utvikler en bedre smak? Eller er dette helt enkelt bare for å danne kullsyre?
Så til dere som tapper på fat
1) Tapper dere ølet på fat, tømmer fatet for oksygen, starter karboneringen og setter ølet kaldt
eller
2) Tapper dere ølet på fat og lar det stå varmt i 1-2 uker til før dere tapper fatet for oksygen og starter karboneringen?
Så til dere som tapper på fat
1) Tapper dere ølet på fat, tømmer fatet for oksygen, starter karboneringen og setter ølet kaldt
eller
2) Tapper dere ølet på fat og lar det stå varmt i 1-2 uker til før dere tapper fatet for oksygen og starter karboneringen?