Hei.
I går tappet vi vår første Saison, basert på oppskrift fra Bakke Brygg:
http://www.brewersfriend.com/homebrew/recipe/view/121344/bakke-brygg-saison-20-l
Vi endte på samme OG som i oppskriften (1.060) og 19 liter i gjæringskaret.
Gjæringskaret har holdt mellom 20 og 21 grader under hele fermenteringen, og vi har ikke målt SG underveis.
Overraskelsen var derfor stor da vi skulle tappe ølet i går, og vi målte FG til 1.001
Prøvesmakte mesterverket før flasking og det var overraskende godt allerede.
Saison som type skal jo være tørr og lett syrlig, men denne blir kanskje i overkant tørr?
Hva er det som gjør at vi har fått så lav FG? For lav mesketemperatur?
-Ø
I går tappet vi vår første Saison, basert på oppskrift fra Bakke Brygg:
http://www.brewersfriend.com/homebrew/recipe/view/121344/bakke-brygg-saison-20-l
Vi endte på samme OG som i oppskriften (1.060) og 19 liter i gjæringskaret.
Gjæringskaret har holdt mellom 20 og 21 grader under hele fermenteringen, og vi har ikke målt SG underveis.
Overraskelsen var derfor stor da vi skulle tappe ølet i går, og vi målte FG til 1.001
Prøvesmakte mesterverket før flasking og det var overraskende godt allerede.
Saison som type skal jo være tørr og lett syrlig, men denne blir kanskje i overkant tørr?
Hva er det som gjør at vi har fått så lav FG? For lav mesketemperatur?
-Ø