Hei hopp.
Jeg prøvde meg på en lettvint variant av cider. 10 kartonger med 1,5L eplejuice fra Rema 1000 i et gjæringsspann og en pakke med cidergjær fra Whitelabs.
Hydrometeret viste 1.055 og alt var tipp topp.
"Problemet" er at før jeg flaska cider´n så målte jeg 1.000 på hydrometeret. Så lavt har jeg aldri havna før. Trodde alltid at den var litt høyere enn vann, for å si det slik.
Greia er at broren til samboern prøvde samme "oppskrift", men han fikk en pakke med Safale US-05 av meg. Han havna også på 1.000 etter 14 dager på dunk.
Er gjæra helt vill etter eplejuice eller hva skjer? Spørsmålet mitt er vell kanskje om noen vet hvorfor det skjer med eplejuice og ikke ølet jeg har satt (som forøvrig har havna på en FG på 1.006 - 1.012).
Jeg prøvde meg på en lettvint variant av cider. 10 kartonger med 1,5L eplejuice fra Rema 1000 i et gjæringsspann og en pakke med cidergjær fra Whitelabs.
Hydrometeret viste 1.055 og alt var tipp topp.
"Problemet" er at før jeg flaska cider´n så målte jeg 1.000 på hydrometeret. Så lavt har jeg aldri havna før. Trodde alltid at den var litt høyere enn vann, for å si det slik.
Greia er at broren til samboern prøvde samme "oppskrift", men han fikk en pakke med Safale US-05 av meg. Han havna også på 1.000 etter 14 dager på dunk.
Er gjæra helt vill etter eplejuice eller hva skjer? Spørsmålet mitt er vell kanskje om noen vet hvorfor det skjer med eplejuice og ikke ølet jeg har satt (som forøvrig har havna på en FG på 1.006 - 1.012).