Velhumlet hveteøl?

Skulle egentlig brygge weiss v3 i dag, men siden nr 2 ikke er klar for smaksprøve før i slutten av neste uke tenkte jeg heller å eksperimentere litt.

Startet som en Weiss, ble en Amerikansk Hveteøl, og endte opp med noe uklasifisert?

Noen synspunkter? Bruker forøvrig samme humleskjema som jeg brukte på AIPA'n i går.

Recipe: I shall have no justice here.
Brewer: Alexander Dagestad
Asst Brewer:
Style: American Wheat or Rye Beer
TYPE: All Grain
Taste: (30,0)

Recipe Specifications
--------------------------
Boil Size: 29,97 l
Post Boil Volume: 26,52 l
Batch Size (fermenter): 25,00 l 
Bottling Volume: 24,00 l
Estimated OG: 1,054 SG
Estimated Color: 9,5 EBC
Estimated IBU: 57,5 IBUs
Brewhouse Efficiency: 70,00 %
Est Mash Efficiency: 71,4 %
Boil Time: 90 Minutes

Ingredients:
------------
Amt                  Name                                    Type          #        %/IBU       
3,10 kg              Wheat Malt, Ger (3,9 EBC)                Grain        1        50,8 %       
2,40 kg              Pilsner (2 Row) Ger (3,9 EBC)            Grain        2        39,3 %       
0,60 kg              Munich Malt - 10L (19,7 EBC)            Grain        3        9,8 %       
10,00 g              Nelson Sauvin [12,00 %] - First Wort 90, Hop          4        14,5 IBUs   
10,00 g              Sorachi Ace [13,00 %] - First Wort 90,0  Hop          5        15,7 IBUs   
1,27 Items            Whirlfloc Tablet (Boil 15,0 mins)        Fining        6        -           
10,00 g              Nelson Sauvin [12,00 %] - Boil 15,0 min  Hop          7        6,1 IBUs     
10,00 g              Sorachi Ace [13,00 %] - Boil 15,0 min    Hop          8        6,6 IBUs     
10,00 g              Nelson Sauvin [12,00 %] - Boil 10,0 min  Hop          9        4,5 IBUs     
10,00 g              Sorachi Ace [13,00 %] - Boil 10,0 min    Hop          10      4,9 IBUs     
10,00 g              Nelson Sauvin [12,00 %] - Boil 5,0 min  Hop          11      2,5 IBUs     
10,00 g              Sorachi Ace [13,00 %] - Boil 5,0 min    Hop          12      2,7 IBUs     
0,32 tsp              Irish Moss (Boil 1,0 mins)              Fining        13      -           
10,00 g              Nelson Sauvin [12,00 %] - Boil 0,0 min  Hop          14      0,0 IBUs     
10,00 g              Sorachi Ace [13,00 %] - Boil 0,0 min    Hop          15      0,0 IBUs     
2,0 pkg              Hefeweizen Ale (White Labs #WLP300) [35, Yeast        16      -           
50,00 g              Nelson Sauvin [12,00 %] - Dry Hop 7,0 Da Hop          17      0,0 IBUs     
50,00 g              Sorachi Ace [13,00 %] - Dry Hop 7,0 Days Hop          18      0,0 IBUs     


Mash Schedule: Temperature Mash, 2 Step, Medium Body
Total Grain Weight: 6,10 kg
----------------------------
Name              Description                                Step Temperat Step Time   
Protein Rest      Add 15,91 l of water at 42,6 C              40,0 C        10 min       
Mash Step        Add -0,00 l of water and heat to 51,0 C ove 51,0 C        15 min       
Saccharification  Add 0,00 l of water and heat to 66,0 C over 66,0 C        45 min       
Mash Out          Heat to 78,0 C over 11 min                  78,0 C        5 min       
 
Har ofte tenkt det samme selv
Og nå som jeg sitter med Pils, hvete malt og en haug humle kanskje det blir neste øl ut


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Jeg burde vel strengt talt bruke wlp001 eller noe lignende he,men nå blir det wlp300 så ser vi hvordan den ender opp :p

Du får gi beskjed hvordan det blir hvis du prøver deg på noe loe :)
 
AlexanderD skrev:
Jeg burde vel strengt talt bruke wlp001 eller noe lignende he,men nå blir det wlp300 så ser vi hvordan den ender opp :p

Du får gi beskjed hvordan det blir hvis du prøver deg på noe loe :)

Går sikkert bra! Oppdater underveis hvordan det blir!
Med med wlp300 blir det sikkert litt banan smak, prøv å gjære den så langt ned som mulig kanskje så blir den mer nøytral :)
 
Peter A skrev:
AlexanderD skrev:
Jeg burde vel strengt talt bruke wlp001 eller noe lignende he,men nå blir det wlp300 så ser vi hvordan den ender opp :p

Du får gi beskjed hvordan det blir hvis du prøver deg på noe loe :)

Går sikkert bra! Oppdater underveis hvordan det blir!
Med med wlp300 blir det sikkert litt banan smak, prøv å gjære den så langt ned som mulig kanskje så blir den mer nøytral :)

Skrev dette midt i bryggeprosessen og hadde 05 tilgjengelig, men valgte for eksperimentets skyld å bruke 300 denne gangen. Litt av alt kan en si. Men øl blir det nok :)

Overpitchet gjæren fra en batch jeg satt forrige uke, så det er alt liv. Kjørte ikke blowoff tube, får i verste fall fikse det i morgen :p Gjærer på 17 grader, såvidt jeg vet så skal det ikke bli så alt for galt på bananfronten! Skal holde dere oppdater :)
 
Tilbake
Topp