Godt poeng. Nå er det riktignok boret fra før og det medfølger kran, men vurderer nå å plugge med en silikonplugg for å slippe å skru av krana hver gang og heller bruke hevert. Hvordan vasker du søl på ubehandlet treverk? Regner med at det blir noe søl under tapping og fyllingDere må ikke finne på å bore hull for tappeventil i tønna! Ok, sløyf utropstegnet da. Men tappeventilen vil uansett bli noe herk under langtidslagring. Øl tørker inn og ventilen setter seg. Mye bedre med en vintyv for smaksprøving og tapping med hevert.
Ikke noe problem. Varmt såpevann på en klut. Litt vil alltid trekke inn i treet så da blir det litt gniing og væting. Eller en kan bestemme seg for at treet skal ha noen «tegninger» som autografer fra tidligere premiebrygg!Godt poeng. Nå er det riktignok boret fra før og det medfølger kran, men vurderer nå å plugge med en silikonplugg for å slippe å skru av krana hver gang og heller bruke hevert. Hvordan vasker du søl på ubehandlet treverk? Regner med at det blir noe søl under tapping og fylling
Anbefaler en kork og ikke silikon der det er væsketrykk. Korka ekspanderer og tetter/sitter bedre. Silikon vil kunne løsne over tid.Godt poeng. Nå er det riktignok boret fra før og det medfølger kran, men vurderer nå å plugge med en silikonplugg for å slippe å skru av krana hver gang og heller bruke hevert. Hvordan vasker du søl på ubehandlet treverk? Regner med at det blir noe søl under tapping og fylling
Det skal sies at min kork ser ut til å ekspandere ganske heftig, må rett og slett bruke verktøy for å få den av for etterfylling av lageringsløsning...Anbefaler en kork og ikke silikon der det er væsketrykk. Korka ekspanderer og tetter/sitter bedre. Silikon vil kunne løsne over tid.
Eikefat er nok uegnet for karbonering. Du får ikke noe varig overtrykk i dem. Om de står kaldt vil det løse seg en del CO2, men langt fra det som oppfattes som karbonert øl.Hvordan blir det med karbonering når ølet lagres i eikefat?
Regner med at det blir helt flatt. Hvis en skal drikk ølet rett fra fatet. Og muligens etterfylle med nytt øl når det begynner å bli lite i fatet. Vet ikke om det er noen som gjør det slik, men det ble kanskje gjort slik før man fikk co2 anlegg og alskens duppeditter og hjelpemidler.