Laget en vienna (classic lager) og den har stått på karbonering i 2 uker ved 20 gr. Stått kjølig noen dager no og vi skulle teste en flaske i kveld og den var død og ikke skum. brukte 7 gr sukker pr.liter vørter. Har og laget 2-3 brygg annen lager og dem har også vær dårlig med skum og dødt smak. Har ikke noe problemer med ale.
hva kan det være at det ikke blir skum
Laget en vienna (classic lager) og den har stått på karbonering i 2 uker ved 20 gr. Stått kjølig noen dager no og vi skulle teste en flaske i kveld og den var død og ikke skum. brukte 7 gr sukker pr.liter vørter. Har og laget 2-3 brygg annen lager og dem har også vær dårlig med skum og dødt smak. Har ikke noe problemer med ale.
hva kan det være at det ikke blir skum
Måler og regulerer du pH i mesken? Mulig det er et poeng å legge den ned mot 5,2 - i alle fall i følge den tyske autoriteten Kunze. Men det gjelder vel helst lyse lagere. Du kan jo også legge inn et steg på 72 grader (dekstrinasjonssteg).
Høy pH i det ferdige ølet vil også få lyse lagere til å smake dødt.
Laget en vienna (classic lager) og den har stått på karbonering i 2 uker ved 20 gr. Stått kjølig noen dager no og vi skulle teste en flaske i kveld og den var død og ikke skum. brukte 7 gr sukker pr.liter vørter. Har og laget 2-3 brygg annen lager og dem har også vær dårlig med skum og dødt smak. Har ikke noe problemer med ale.
hva kan det være at det ikke blir skum
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.