Yo! Jeg holder på å lage en alkoholsvak amber ale, der OG var på 1.030. Målet er å få en styrke på 3,2% (3,5% etter flaskekarbonering ~ folköl), men da må FG ned i 1.007. (Hvis noen er interessert, kan jeg legge ut den selvkomponerte oppskriften...)
Jeg har vært med på 10-12 ulike brygg nå, men vi har bare klart å komme ned i en FG på 1.010 én gang tidligere. Hvis jeg ikke kommer lengre ned enn 1.010 denne gangen, ender jeg opp med et lettøl! Selv om jeg ville ha et svakt øl, skulle det ikke bli så svakt... :/ Jeg brukte Beersmith til å snekre sammen oppskriften, men var ikke bevisst på disse finessene da. Siden det er snakk om såpass små marginer, skal det ikke så store endringer til før det får utslag!
Så det jeg lurer på er:
* Vil en lav OG gi lavFG/lavere FG enn "vanlig", siden gjæren har en bestemt effktivitet og siden den vil ha lettere for å jobbe i den relativt lave sukkerkonsentrasjonen i vørteren?
* Jeg mesket ved 67 grader - men burde jeg ha mesket ved lavere temperatur (64 grader) for å få mer av sukkerartene som gjæren lett kan spise?
Mercy!
Jeg har vært med på 10-12 ulike brygg nå, men vi har bare klart å komme ned i en FG på 1.010 én gang tidligere. Hvis jeg ikke kommer lengre ned enn 1.010 denne gangen, ender jeg opp med et lettøl! Selv om jeg ville ha et svakt øl, skulle det ikke bli så svakt... :/ Jeg brukte Beersmith til å snekre sammen oppskriften, men var ikke bevisst på disse finessene da. Siden det er snakk om såpass små marginer, skal det ikke så store endringer til før det får utslag!
Så det jeg lurer på er:
* Vil en lav OG gi lavFG/lavere FG enn "vanlig", siden gjæren har en bestemt effktivitet og siden den vil ha lettere for å jobbe i den relativt lave sukkerkonsentrasjonen i vørteren?
* Jeg mesket ved 67 grader - men burde jeg ha mesket ved lavere temperatur (64 grader) for å få mer av sukkerartene som gjæren lett kan spise?
Mercy!