Aage
Norbrygg-medlem
Hei, jeg har drevet med ekstraktbrygging en stund, men vil i gang med maltbrygging.
Først kokekar: Har før kokt vørteren på 10ltr vann + ekstrakt/spraymalt - og nå såvidt et par ganger - med spesialmalt. Og så utvida til 25 ltr vørter med kaldtvann.
Har nå tenkt å kjøpe et kokekar fra humlegården, på 36 ltr + "komplett utlopp i rostfritt stål för bryggkärl", som jeg borrer opp hull for i gryta, så jeg kan koke hele vørteren. Har en platekjøler jeg hadde tenkt å koble på her.
Er denne gryta stor nok til 25ltr brygg? Må vel regne med avdamping og ta høyde for overkoking...
Og så meskekar: Kan jeg bruke samme gryta som meskekar? Ser ellers at det som finnes av enkle meskebøtter på petit og vinogbar ikke er isolert eller er særlig store, er disse greie nok? Finnes det noen ferdige isolerte meskekar å få kjøpt, eller må dette lages fra bunnen av? Er det noen gode kjølebager som anbefales som utgangspunkt? Hva med størrelsen på meskekaret til et 25ltr brygg? Og kan det samme karet brukes til et større brygg siden hvis jeg skulle finne på å anskaffe større kokekar? (Ser vel muligheten for å kjøpe en 50ltr. med en gang)
Ble visst mange spørsmålstegn her, håper det er noen som har noen gode råd... Og takk i alle fall, også for et supert forum! :hadet:
Først kokekar: Har før kokt vørteren på 10ltr vann + ekstrakt/spraymalt - og nå såvidt et par ganger - med spesialmalt. Og så utvida til 25 ltr vørter med kaldtvann.
Har nå tenkt å kjøpe et kokekar fra humlegården, på 36 ltr + "komplett utlopp i rostfritt stål för bryggkärl", som jeg borrer opp hull for i gryta, så jeg kan koke hele vørteren. Har en platekjøler jeg hadde tenkt å koble på her.
Er denne gryta stor nok til 25ltr brygg? Må vel regne med avdamping og ta høyde for overkoking...
Og så meskekar: Kan jeg bruke samme gryta som meskekar? Ser ellers at det som finnes av enkle meskebøtter på petit og vinogbar ikke er isolert eller er særlig store, er disse greie nok? Finnes det noen ferdige isolerte meskekar å få kjøpt, eller må dette lages fra bunnen av? Er det noen gode kjølebager som anbefales som utgangspunkt? Hva med størrelsen på meskekaret til et 25ltr brygg? Og kan det samme karet brukes til et større brygg siden hvis jeg skulle finne på å anskaffe større kokekar? (Ser vel muligheten for å kjøpe en 50ltr. med en gang)
Ble visst mange spørsmålstegn her, håper det er noen som har noen gode råd... Og takk i alle fall, også for et supert forum! :hadet: