Brygger ein Imperial Stout med Safbrew Abbaye-gjær og runder nok 10% ABV. Er lettere nervøs for å ende opp med flatt øl når eg åpner flaskene om nokre må edar etter å ha lest om slike skjebner hos andre som har brygga sterkt øl.
Eg har eit par pakker US-05 liggande, vil 2-3 gram gjær til omstikkingskaret kunne påvirke smaken i nevneverdig grad? RDWHAHB har eg fremst i pannebrasken, men eg spør likevel.
Det enklaste hadde så klart vore å på ein eller måte sjekke om gjæren i vørteren har krefter igjen til å fortære 5g sukker/liter...
Eg har eit par pakker US-05 liggande, vil 2-3 gram gjær til omstikkingskaret kunne påvirke smaken i nevneverdig grad? RDWHAHB har eg fremst i pannebrasken, men eg spør likevel.
Det enklaste hadde så klart vore å på ein eller måte sjekke om gjæren i vørteren har krefter igjen til å fortære 5g sukker/liter...