Som botaniker så kan jeg avkrefte at det finnes flere arter av humle i norge, det er kun en art, og den heter Humulus lupulsu(kanskje kan man etter biologisk artsdefinisjon si at de triploide(eks Crystal og noen andre) er noe annet enn de diploide(de fleste) selv om de er avlet frem fra samme opphav. Derimot er det mange varieteter av humle. Dette blir litt som poteter og druer, mange forskjellige smaker og utseende, men samme art.
For å bestemme alfasyreinnhold må man først av alt klare å ekstrahere den, vil anta at det finnes en standard protokoll med en times kok eller lignende
Å bestemme alfasyreinnhold kan gjøres på forskjellige måter, den beste er væskekromatografi, men det forutsetter tilgang på en lab, og vil sikkert koste en del om man skal teste en prøve som privatperson.
Det burde også være mulig å estimerer litt mindre presist ved å titrere mot en base ved bruk av en indikator og en byrette(langt rør som man kan dryppe væske sakte fra). Da bruker man en base med kjent konsentrasjon, typisk lut NaOH fungerer fint, og en indikator som skifter farge ved pH endring ved rundt 7, eks bromtymolblått, fenolftalien eller fenolrødt. Bromtymolblått er vanligvis grei å bruke ettersom den er gul ved lav pH, grønn ved pH rundt 7 og blå for høy pH. Så gjenstår det bare et fint regnestykke hvor antallet basemolekyler regnes om til syremolekyler. Så krysser jeg fingrene for at ingen eller alle av disse alfasyrene er toprotiske, for da blir det trøblete ettersom mengdeforholdet mellom dem varierer mellom varietetene.