Er det brukt å warme opp malt i f.e. alufolie i en ovn på f.e. 65 °C rett før inmesking?
eksempel:
Meskevannet 15 liter måler 65 °C
tillsetter 5 kg malt romtemperatur 18 °C
Temp sinker og det tar lang tig på elektrisk komfyr å warme opp til 65 igjen
hvis meskevannet er warmere, da skader det sikkert første delen av malt som tilsettes hvis jeg vil ha tørr øl og trenger mye forgjærbar sukker?
så hvis jeg warmer opp malten da starter meskingen med en gang på ønsked °C
er det brukt her og der?
apropos, hva synes dere om min warmebeholderegreie? ;D
eksempel:
Meskevannet 15 liter måler 65 °C
tillsetter 5 kg malt romtemperatur 18 °C
Temp sinker og det tar lang tig på elektrisk komfyr å warme opp til 65 igjen
hvis meskevannet er warmere, da skader det sikkert første delen av malt som tilsettes hvis jeg vil ha tørr øl og trenger mye forgjærbar sukker?
så hvis jeg warmer opp malten da starter meskingen med en gang på ønsked °C
er det brukt her og der?
apropos, hva synes dere om min warmebeholderegreie? ;D