80 grader er vel normalen ved whirlpool/hopstand. Jeg bruker å stoppe kjølinga mellom 90-85 grader (vil fortsatt synke litt etter det) når jeg whirlpooler i 20-30 minutter.
ja, du nevner hopstand. Jeg vet vi MÅ whirlpoole ved tilsetning av humle under nedkjølingen, men jeg har også lært at man kan gjøre det uansett ved hver brygging. Tror det er for å samle bunnfallet på bunnen? Det var det tilfellet jeg tenkte på.
Whirlpooling gjør at du samler bunnfall til en haug mot midten av kjelen ja. Jeg whirlpooler under hele kjølingen, men jeg har pumpe til det. Dersom du gjør det mekanisk tror jeg at fra 80 grader og nedover er helt fint, dvs gjør det når det passer deg, men vær ferdig før du har kjølt ned til ønsket temp.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.