Whiskymarinert eikechips.

runet

Norbrygg-medlem
Har tenkt å tilsette whiskymarinerte eikechips i mitt kommende juleøl og lurer litt på hvordan gjøre dette. Ølet (OG=1077) har gjæret snart 2 uker.
Har tenkt å stikke om og tilsette eikechips og la stå x uker før flasking.

Tanken er da å koke opp eikechips, tømme ut vann, tilsette litt whisky, la trekke en god stund, tilsette eikechips + whisky i omstikkingskar.

Bør whisky med eikechips også kokes opp, eller er whisky steril nok fra før?
Dersom jeg gjør dette kan jeg sikkert droppe koking i vann først.

Tilsetter jeg både eikechips+whisky eller heller jeg ut whisky før jeg tilsetter?
Hvor lenge bør det marineres før tilsetting?

Hvor mye eikechips og whisky bør jeg benytte, og hvor lenge bør det lagres før flasking? (25L batch).

Tips og erfaringer mottas med stor takk.
 
Takk.
Kokte først eikechips I 15min før jeg la dem til bløt I et starsanifisert glass med lokk. Tanken er å putte dem i en kokt humlepose og hive oppi (uten whiskyen. tror det blir for mye whiskypreg da).

Nytt spørsmål:
Bør jeg stikke om eller hive oppi primærkaret?
Tenkt å la eikechipsen ligge der noen uker ihvertfall.
Bør jeg tilsette mer gjær ved flasking når det går såpass lang tid til flasking?
 
Tilbake
Topp