Har tenkt å tilsette whiskymarinerte eikechips i mitt kommende juleøl og lurer litt på hvordan gjøre dette. Ølet (OG=1077) har gjæret snart 2 uker.
Har tenkt å stikke om og tilsette eikechips og la stå x uker før flasking.
Tanken er da å koke opp eikechips, tømme ut vann, tilsette litt whisky, la trekke en god stund, tilsette eikechips + whisky i omstikkingskar.
Bør whisky med eikechips også kokes opp, eller er whisky steril nok fra før?
Dersom jeg gjør dette kan jeg sikkert droppe koking i vann først.
Tilsetter jeg både eikechips+whisky eller heller jeg ut whisky før jeg tilsetter?
Hvor lenge bør det marineres før tilsetting?
Hvor mye eikechips og whisky bør jeg benytte, og hvor lenge bør det lagres før flasking? (25L batch).
Tips og erfaringer mottas med stor takk.
Har tenkt å stikke om og tilsette eikechips og la stå x uker før flasking.
Tanken er da å koke opp eikechips, tømme ut vann, tilsette litt whisky, la trekke en god stund, tilsette eikechips + whisky i omstikkingskar.
Bør whisky med eikechips også kokes opp, eller er whisky steril nok fra før?
Dersom jeg gjør dette kan jeg sikkert droppe koking i vann først.
Tilsetter jeg både eikechips+whisky eller heller jeg ut whisky før jeg tilsetter?
Hvor lenge bør det marineres før tilsetting?
Hvor mye eikechips og whisky bør jeg benytte, og hvor lenge bør det lagres før flasking? (25L batch).
Tips og erfaringer mottas med stor takk.