Jeg har lyst på et kraftig øl (type winter warmer / imperial stout) som ikke trenger å stå å modnes så lenge. Noen som har tips?

Og er det noen her som har erfaring med den som heter "Chocolate Salty Christmas Balls Imperial Stout" i Brewfather?
 
Jeg har lyst på et kraftig øl (type winter warmer / imperial stout) som ikke trenger å stå å modnes så lenge. Noen som har tips?

Og er det noen her som har erfaring med den som heter "Chocolate Salty Christmas Balls Imperial Stout" i Brewfather?
Den type øl tjener definitivt på modnes. Jeg brygget en imperial stout i sommer, den er lovende og kan drikkes, men jeg velger å vente til jul. Til jul som brygges i slutten av oktober, hadde jeg nok heller gått for en Old Ale/ Winter Warmer/ Burton enn Stout selv om også britene tjener på lagring.

Kjenner ikke den spesifikke oppskriften, stemmer mengden pale chocolate?
Har aldri sett noe øl med over 20% sjokolademalt.

Selv liker jeg godt Mean Brews sine oppskrifter på brewfather. Han har noen stouts og porter. Se gjerne tilhørende video på youtube.
Ingen Old Ale eller Winter Warmer enda, men Wee Heavy er i samme gata.

Nøgne Ø sin Imperial Brown Ale er fantastisk. Men usikker på om den trenger lagring. Har aldri brygget den selv.

Innlegg i tråden 'Hjemmebryggeroppskrifter fra Nøgne Ø' https://forum.norbrygg.no/threads/hjemmebryggeroppskrifter-fra-nogne-o.43628/post-573907
 
Sist redigert:
Den type øl tjener definitivt på modnes. Jeg brygget en imperial stout i sommer, den er lovende og kan drikkes, men jeg velger å vente til jul. Til jul som brygges i slutten av oktober, hadde jeg nok heller gått for en Old Ale/ Winter Warmer/ Burton enn Stout selv om også britene tjener på lagring.

Kjenner ikke den spesifikke oppskriften, stemmer mengden pale chocolate?
Har aldri sett noe øl med over 20% sjokolademalt.

Selv liker jeg godt Mean Brews sine oppskrifter på brewfather. Han har noen stouts og porter. Se gjerne tilhørende video på youtube.
Ingen Old Ale eller Winter Warmer enda, men Wee Heavy er i samme gata.

Nøgne Ø sin Imperial Brown Ale er fantastisk. Men usikker på om den trenger lagring. Har aldri brygget den selv.

Innlegg i tråden 'Hjemmebryggeroppskrifter fra Nøgne Ø' https://forum.norbrygg.no/threads/hjemmebryggeroppskrifter-fra-nogne-o.43628/post-573907
Nøgne sin Imperial Brown er god ja! Har du sett oppskrift på den? De har også en som heter Bonfire (bokk), som er litt i den gata jeg vil ha.

Vi har en Santas self medication som står til modning nå, men bomma litt på OG, så den blir litt tynnere enn den skal være (ca. 6,2%). Den har stått på fat i et par uker nå, så kanskje litt i seneste laget.

Har en juggernaut til gjæring også, men den også bomma vi på. Kverna for grovt og fikk en OG på bare 1,090.

Ble litt betenkt når du nevner dette med 21% sjokolademalt. Bør kanskje avvente til jeg hører fra noen som har smakt den.
 
Nøgne sin Imperial Brown er god ja! Har du sett oppskrift på den? De har også en som heter Bonfire (bokk), som er litt i den gata jeg vil ha.
La ved lenke til oppskriften i første post
:D

Ble litt betenkt når du nevner dette med 21% sjokolademalt. Bør kanskje avvente til jeg hører fra noen som har smakt den.
Dere kan vurdere å bruke gristen til Skamlaust bryggeri som han vant Stout/ Porter klassen med i fjor. Bør være safe den :D.


The Mad Fermentationist hadde for noen år siden en serie med pastry lignende stouts, velprøvd disse av flere.

Er den god? Har ikke noe forhold til Kinn, bare smakt et par av butikkølene deres, og de var litt spinkle.
Kinn lager solide klassiske øl, kanskje Norges beste på dette sammen med Nøgne. I November kommer de med en dobbelbock i samarbeid med årets hjemmebrygger i 2021 @roedskjegg78. Tipper den er vel verdt en smak.
 
La ved lenke til oppskriften i første post
:D


Dere kan vurdere å bruke gristen til Skamlaust bryggeri som han vant Stout/ Porter klassen med i fjor. Bør være safe den :D.


The Mad Fermentationist hadde for noen år siden en serie med pastry lignende stouts, velprøvd disse av flere.


Kinn lager solide klassiske øl, kanskje Norges beste på dette sammen med Nøgne. I November kommer de med en dobbelbock i samarbeid med årets hjemmebrygger i 2021 @roedskjegg78. Tipper den er vel verdt en smak.
Det lå enda en lenke der ja :) Fantastisk! Jeg tror vi kommer til å prøve den Imperial Brown nå i første omgang.
 
La ved lenke til oppskriften i første post
:D


Dere kan vurdere å bruke gristen til Skamlaust bryggeri som han vant Stout/ Porter klassen med i fjor. Bør være safe den :D.


The Mad Fermentationist hadde for noen år siden en serie med pastry lignende stouts, velprøvd disse av flere.


Kinn lager solide klassiske øl, kanskje Norges beste på dette sammen med Nøgne. I November kommer de med en dobbelbock i samarbeid med årets hjemmebrygger i 2021 @roedskjegg78. Tipper den er vel verdt en smak.
Fikk nettopp beskjed om at lanseringen blir først på seinvinteren. Trenger å modnes ytterligere for å bli klar. Håper det er verdt å vente på
 
Tilbake
Topp