Det skal selvfølgelig være g/l. Rettet opp i versjonen som ligger ute nå.Humletilsetningene på saison, 3 gram pr hektoliter? Kan vel ikke være riktig?
Det skal selvfølgelig være g/l. Rettet opp i versjonen som ligger ute nå.Humletilsetningene på saison, 3 gram pr hektoliter? Kan vel ikke være riktig?
En ting jeg lurer på her. Ser at f eks porteren har en IBU på 30, men ved å tilsette 3 g/l Northern Brewer på 15 minutter, gir det en IBU på over 50. I tillegg bitterhumle (Aurora) til 30 IBU.Hei,
Vi får jevnlig forespørsler om oppskrifter på våre øl fra hjemmebryggere, og vi deler dem mer enn gjerne (unntakene er fremdeles oppskriftene til Dark Horizon og Nordic Noir… ). Faktisk får vi så mange forespørsler at jeg tenkte det var like greit å samle disse i et hefte og legge dem ut her for nedlasting. Så her er altså linken til 41 oppskrifter fra Nøgne Ø til både gamle klassikere og noen nyere brygg. Si gjerne fra når dere er ferdig med å brygge disse, så legger jeg ut et nytt hefte
Mvh. Tom, Nøgne Ø
En ting jeg lurer på her. Ser at f eks porteren har en IBU på 30, men ved å tilsette 3 g/l Northern Brewer på 15 minutter, gir det en IBU på over 50. I tillegg bitterhumle (Aurora) til 30 IBU.
Hei Ivan,En ting jeg lurer på her. Ser at f eks porteren har en IBU på 30, men ved å tilsette 3 g/l Northern Brewer på 15 minutter, gir det en IBU på over 50. I tillegg bitterhumle (Aurora) til 30 IBU.
Strålende, takk for svar Noen tanker om fornuftig fordeling av IBU fra Aurora på 60 min og NB på 15 min når resultatet skal bli ca 50 IBU?Hei Ivan,
Når du sier det, så kan det faktisk være riktig at Porteren vår er på 50 IBU. I min gane høres det ihvertfall rett ut Dette er data som rett og slett bare har hengt med oss i alle år uten at det har blitt kontrollsjekket. Vi får ta en revisjon av Porter-etiketten ved neste opptrykk
I følge BYO så den ihvertfall slik ut https://byo.com/recipe/nogne-o-det-kompromisslose-bryggeri-imperial-brown-ale-clone/ en gang
Denne fikk jeg av Tom i sommer:
Imperial Brown Ale 25L kit
OG 1.076 /19*P, FG 1.018/4,5*P, 36 IBU, 7,5%vol alkohol
8 kg malt:
5.500gr Maris Otter
800gr Munich25
800gr wheatmalt
500gr Crystal malt
160gr Amber malt
80gr Brown malt
80gr Chocolate malt
80gr Pale Chocolate malt
Mesking/forsukring:
66*C i 45 minutter, 72*C i 15 minutter, 78*C utmesk
Siles av til 17,8*P/ 1.071 OG
Kokes i 90 minutter
Tilsett bitterhumle ved kokestart. 1 g/l= 25gr Aurora.
2 g/l= 50gr Bobek siste 5 minutter av kok.
2 g/l= 50gr Columbus i whirlpool.
Gjæring:
Gjæres med wlp007 eller Nottingham dry English ved 20*C
Uten tvil ett av mine favorittøl. Brygger en variant i helgen, med litt rug og flaket havre i tillegg.De har med andre ord ikke gjort så store forandringer da
Gleder meg til å smake den igjen, kanskje jeg til og med vil brygge den
Vi har ikke laget en egen hjemmebryggeroppskrift av denne, men her er date fra brewshet. Håper dette kan brukes:@Kjempetorsken - Noen sjanse for å dele oppskriften på Nøgne Ø Amber Ale? Gode minner fra den på starten av 2000-tallet
Vi har ikke laget en egen hjemmebryggeroppskrift av denne, men her er date fra brewshet. Håper dette kan brukes:
NØGNE Ø AMBER ALE
78,0 % Maris Otter
14,0 % Munich malt 25 EBC/ Munich Th. Fawcett
8,0 % Crystal malt
Mash in
Temperature [˚C]
Target 67,0
Target temperature [˚C]
67 i 60 min
72 i 15 min
Hops
Chinook IBU 30 45 Total boil time 90 min
Addition/hop (boil time)
Servomyces 10 min
Protafloc 5 min
Bobek, 5 g/hl 60 min
E.K. Golding, 150 g/hl 50 min
Yeast
WLP007