1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Nøgne Ø - Imperial Brown Ale og Imperial Stout

En tråd i 'Oppskrifter generelt' startet av Fredrik J, 29 Sep 2011.

  1. Fredrik J

    Fredrik J
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Noen som har prøvd seg på å lage noe lignende disse?

    Nøgne Ø - Imperial Brown Ale
    Nøgne Ø - Imperial Stout

    Evt har laget noe som har vært i nærheten og har en oppskrift de har lyst og dele?
    Syntes disse er fantastisk balanserte og gjennomførte øl, hadde vært fint og ha noe slikt til vinteren blir som kaldest.

    Hvordan er feks de to imp stout oppskriftene Gahr skriver om i Stout artikkelen i medlemsseksjonen i forhold?
     
  2. Gahr

    Gahr
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Imperial brown og imperial stout er to relativt vidt forskjellige ting.

    Sent from my HTC Desire using Tapatalk
     
  3. protto

    protto
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Vangsnes
    Men trådstartar lurte vel på om nokon har oppskrift på den eine og/eller den andre?
     
  4. neslekkim

    neslekkim
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Er også enig i trådstarter om at begge disse to er gode øl, hadde vært morsomt å få til noe i nærheten av disse. (Selv om det er to helt forskjellige øl)

    Ryktene har det vel til at Nøgne's bryggedager til våren kommer til å dreie seg rundt Mikkeller BeerGeek breakfast?, lurer på om jeg må fikse noe transport for å bli med på det.. kanskje lære noe :)
     
  5. Fredrik J

    Fredrik J
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Stemmer protto, jeg har prøvd å søke etter begge her på forumet uten og finne noen tråder rundt dette.
    Beer geek breakfast er også et veldig godt øl :)

    Når er de dagene neslekim?

    Sent from my HTC Desire using Tapatalk
     
  6. Gahr

    Gahr
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Og jeg leste selvsagt feil i originalposten og overså galant at du faktisk spurte om oppskrifter på imp. stout også, ikke bare brown ale. Syntes det var litt vel merkelig at du skulle sammenlikne Nøgne Ø Imperial Brown med stout-oppskriftene fra artikkelen... My bad.

    Oppskriftene fra artikkelen er ikke ment som noen kloninger av NØ, men om du f.eks. bruker White Labs WLP007, vil du få øl som har elementer av Nøgne Ø.

    Sent from my HTC Desire using Tapatalk
     
  7. neslekkim

    neslekkim
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    I fjor var de andreuka i februar, men finner ikke igjen infoen, mente det sto skrevet noe om det på forumet her, håper virkelig ikke jeg har drømt igjen... :)
     
  8. protto

    protto
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Vangsnes
    ...absolutt ein av favorittfukostane mine :) Kunne tenkt meg dit eg og.
     
  9. Fredrik J

    Fredrik J
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Takk Gahr, da prøver jeg meg på det. Så får jeg bare prøve litt forskjellig utover utifra hvordan jeg syntes det smaker. Det er jo halvparten av morroa med brygging  :ilike:

    Neslekim: Det kommer vel mer info når det nærmer seg, så får vi bare håpe at datoene passer :)
     
  10. RuneS

    RuneS
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Hamar
    Jeg har oppskrift på Imperial Brown Ale klone.

    19L (ferdig) All-grain

    OG: 1.079 FG:1.021
    IBU: 36    SRM:32
    ABV: 7,5%

    5,5 kg Maris Otter Pale
    0,77kg Hvetemalt
    0,77kg Munichmalt
    0,45kg Caramalt
    0,18kg Ambermalt
    90g Brown malt
    90g Chocolate malt

    Alt fra Fawcett antar jeg. Meskes med 66C i 45 min og heves til 72C i 15 min, eller enstegs på 66C i en time.

    9 AAU Chinook@90 min (21g ved 12% alfa eksempelvis)
    11 AUU East Kent Goldings @5min (65g ved 4,75% alfa eksempelvis)
    16 AUU Columbus @1min (45g @ 16% alfa eksempelvis)

    90 min koking

    WLP 007 Dry English Ale som gjær
    Pitches og gjæres ved 20C.

    Bør lagres, helst 6mnd.
    Kilde: BYO, Brew Your Own Magazine, May-June 2011, Vol.17, No 3.

    Disclaimer: Jeg har ikke forsøkt oppskriften selv  :)
     
  11. Fredrik J

    Fredrik J
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Må prøves!
     
  12. Goran

    Goran
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Holmestrand
    Drakk Nøgne Imperial Brown Ale for første gang idag, synes den var veldig god. Har noen prøve oppskriften over?
     
  13. Rolv H

    Rolv H
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Sandnes
    Noen som har prøvd denne her nå?
    Jeg vurderer å lage denne her som en slags juleøl. Noen som har forslag til modifikasjoner av oppskriften slik at den får et hint av Jul?
     
  14. Gahr

    Gahr
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bruk nisselue mens du brygger. ;) Jeg hadde ikke endret på et så godt øl som Nøgne Ø Imperial Brown!
     
  15. Rolv H

    Rolv H
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Sandnes
    Haha, nei det skulle tatt seg ut. Det er et svar jeg kan leve med.  Jo mindre rosiner og nellik jo bedre.

    Et lite spørsmål angående lagringen. Er det mening at dette skal lagres i gjæringskaret i 6 måneder? S
     
  16. Gahr

    Gahr
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Nei, du bør ikke lagre det i gjæringskaret. La det gjære ut som normalt (ca. to uker) og tapp det deretter på flasker eller fat. Så lar du det lagre så lenge det trenger.
     
  17. Rolv H

    Rolv H
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Sandnes
    Takk for svar.
     
  18. Rutof

    Rutof
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Fjell
    Enig. Et fantastisk øl :)
     
  19. Tom Young

    Tom Young
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Nisselue, skjegg og korte kakibukser, så kommer du ganske nær originalen (som jeg også er veldig glad i. Muligens et noe undervurdert øl).
     
  20. lassi

    lassi
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Sandnessjøen
    Jeg planlegger å prøve denne oppskriften i helga. Når jeg sjekker mrmalty får jeg oppgitt at jeg trenger en starter på 5 liter. Virker litt mye på meg. Noen som har noen innspill her?
     

Del denne siden