1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Nøgne Ø - Imperial Brown Ale og Imperial Stout

En tråd i 'Oppskrifter generelt' startet av Fredrik J, 29 Sep 2011.

  1. Jørn Hammerud

    Jørn Hammerud
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Hehe ... bra!  ;D
    Jeg leser i tråden at flere har "mislykkes" med dette ølet, så jeg vet ikke hvorfor min ble bra. Lucky shot, I guess. Men det er jo bare å prøve og se hvor det bærer. Lykke til!  :ilike:
     
  2. jakobsen

    jakobsen
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Jeg brygget dette ølet (NØ Imp Brown Ale)for drøyt 2 mnd siden. Har smak på det nå og da og synes det smaker forskjellig for hver gang. Til det bedre that is. Jeg brukte dog DME som basemalt og hvetemalt. Føles ut som om det er alfa-omega å lagre det. Det er ikke helt likt originalen da, men ikke så alt for langt unna. Nærmer seg med tiden!
     
  3. stenkarlsen

    stenkarlsen
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Kristiansand
    Det er godt å høre! Bestilte gjær igår, så dette blir det neste brygget! nom nom! :biersmile:
     
  4. Tollefsen

    Tollefsen
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Hey! Nice skin på Beersmith du har, finner man det som skin eller noe?
     
  5. Jørn Hammerud

    Jørn Hammerud
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Det ser for meg ut som han har endret standardfargene i Windows (Kontrollpanel - Endre tema - Vindusfarge).
     
  6. Audun F

    Audun F
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Settes i BS slik
    TOOLS --> OPTIONS --> LOOK AND FEEL
     

    Vedlagte filer:

  7. Jørn Hammerud

    Jørn Hammerud
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Og med dette trekker jeg altså tilbake min forrige kommentar. Takk for meg.  :roedme:
     
  8. Tollefsen

    Tollefsen
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Snadder, thnx!
     
  9. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
  10. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Når jeg går igjenom porfolion til NØ ser jeg at det bare er Imperial Stouten som vi enda ikke har oppskriften på
    Er det ingen flere som er interessert i å brygge denne?
     
  11. Øystein

    Øystein
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo/Hamar
    1+
     
  12. Skjalg

    Skjalg
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Trondheim
    +1
     
  13. laha

    laha
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Kvål
  14. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Kunne dette vært en god tilnærming?

    Volume: 24 liters
    Boil Volume: 20 liters
    OG: 1093
    BG: 1112
    FG:
    Alcohol: 9.2 % by vol.
    Colour: 105 EBC (Black)
    Bitterness: 84 IBU
    BU/GU: 0.9
    Fermentables
    Maris Otter Pale Malt 5 EBC 8300 g
    Munich Malt 20 EBC 20 EBC 500 g
    Black Malt 1400 EBC 1400 EBC 300 g
    Chocolate Malt 800 EBC 300 g
    Roasted Barley 1100 EBC 300 g
    Flaked Oats 4 EBC 300 g
    Mash schedule: xx degrees for nn minutes, yy degrees for mm minutes.
    Hops
    Columbus 16% alpha 80 g 90 minutes
    Crystal 5% alpha 50 g 15 minutes
    Columbus 16% alpha 50 g 1 minutes
    Fermentation
    Yeast: WLP007 Dry English Ale
    Comments:

    IMPERIAL STOUT 23°P 22 IBU 9% alc/vol
    We think the Russian tsar would have liked his stout this way. A dark, rich ale in which a generous sweetness with roasted malt bitterness. Great with vanilla ice cream or dark chocolate.
    Recommended serving temperature 10°C/50°F.
    Ingredients: Maris Otter, Munich, roasted barley, oat, black, and chocolate malt, Columbus and Crystal hops, English ale yeast, and our local Grimstad water.
     
  15. SindreW

    SindreW
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Tror jeg ville redusert ganske mye på bitterhumlen hvis det er riktig at Nøgne skriver 22IBU på etiketten. De regner vanligvis bare med den første humletilsetningen, så det kan være litt høyere, men 84 er nok langt over.

    Jeg ville også brukt litt mindre roasted/black for å unngå brentsmak. Eventuelt bare legge de på toppen av mesken under skyllingen.
     
  16. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Jeg tror faktisk det er en miss print på nogne-o.com, label'en sier 75 IBU
     
  17. SindreW

    SindreW
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Da var det ikke så galt like vel. Etter det jeg har hørt pleier Nøgne vanligvis å whirlpoole og la trub synke i en halvtime før kjøling. Det vil gi en del ekstra bitterhet, så hvis en starter kjøling umiddelbart etter kok må det legges på litt.
     
  18. Oddvar Demmo

    Oddvar Demmo
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Hvordan blir dette ølet med gjenbruk av us05 tørrgjæren ?
     
  19. uThaug

    uThaug
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    sandefjord
    Jeg har noen spørsmål som jeg håper noen kan hjelpe meg med.

    1. det står munich malt i oppskriften, hvordan kan man vite om det er lys eller mørk munichmalt?
    2. det samme gjelder sjokolademalten
    3. AAU vs IBU - hvordan kan jeg enkelt regne om fra AAU til IBU(som er den eneste jeg er kjent med)
    4. Dobbeltmesking - jeg må dobbelmeske for å nå ønsket OG - (brygger på en bratberg), skal jeg ha i alle maltsortene i første mesk - eller skal jeg kun ha i basemalten i første mesk? evt skal den deles opp i like deler til begge meskene?
     
  20. Meklenborg

    Meklenborg
    Expand Collapse
    Registrert bruker


    Har samme problemet med denne oppskriften i beersmith jeg også.
    Kommer 100 gram Roast Barley til å sette mye preg på smaken i denne ølen hvis jeg tilsetter det for å treffe bedre på fargen?
     

Del denne siden