Sånn, da skjedde det. Bommet på pitch temp og har fått litt mye diacetyl. Det er en porter og har kun 2 uker på flaske. Det er akkurat litt for mye diacetyl til at det "går an". Vil gjæren redusere dette ved lagring?
MÅTTE! Prøve igjen, merkbart mindre nå. Faktisk "innafor ". Nøgne sin oppskrift er bare nydelig, men mulig jeg prøver en annen gjær neste gang. Antagelig wlp007 som er i nøgne sin.
Har same erfaring, ikkje med wlp002, men at diacetyl forsvinn ved lagring. Hadde ein nottingham som fekk hard medfart i sumar, men i denne er all usmak no borte. Dette trass i kva litteraturen og forum tilseier...!
Har same erfaring, ikkje med wlp002, men at diacetyl forsvinn ved lagring. Hadde ein nottingham som fekk hard medfart i sumar, men i denne er all usmak no borte. Dette trass i kva litteraturen og forum tilseier...!
Både litteratur og forum sier at gjæren reduserer mengden diacetyl med tiden, gitt at det ikke kommer av en infeksjon. Skjønner ikke helt hvordan du har oppfattet det motsatte...!
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.