Jeg har brukt ferskgjær for første gang, wlp007 og må bare si for en syk liten djevel!
Satte en dobbel IPA på 15 liter med 3 rør fersk 007. Skulle ha 1.079 men tilsatte demerara sukker til jeg hadde 1.092. Den har stått en uke men det har vært rolig i gjærlåsen i flere dager nå så jeg var redd den hadde gitt opp, men jeg målte den i dag på 1.014!
Kan jeg virkelig ha en alkoholprosent på over 10% ? Den boblet som en galning i 2 dager kontinuerlig.
Heldigvis tilsatte jeg mer humle enn jeg skulle etter 4 dager og det jeg smakte på etter målingen var nydelig. Jeg skal vent ett par dager til og så skal jeg tilsette enda mer humle som skal kose seg i karet de siste 5 dagene.
Det jeg lurer på er med tanke på hvordan jeg skal få karbonert denne bra på flaske. Jeg har en pakke Nottingham tørrgjær jeg kjøpte til dette formålet, men nå som ølet er på 10% er jeg redd gjæren bare vil dø helt ut før den får spist i seg noe sukker slik at jeg får karbonert denne rakkeren? Tåler Nottingham å bli tilsatt øl med 10% uten å dø?
Jeg har heller ikke noen vekt hvor jeg kan få målt så små mengder som 1 gram tørrgjær, er det noen som har noen tips? Tenkte 1 gram på 15 liter vørter.
Satte en dobbel IPA på 15 liter med 3 rør fersk 007. Skulle ha 1.079 men tilsatte demerara sukker til jeg hadde 1.092. Den har stått en uke men det har vært rolig i gjærlåsen i flere dager nå så jeg var redd den hadde gitt opp, men jeg målte den i dag på 1.014!
Kan jeg virkelig ha en alkoholprosent på over 10% ? Den boblet som en galning i 2 dager kontinuerlig.
Heldigvis tilsatte jeg mer humle enn jeg skulle etter 4 dager og det jeg smakte på etter målingen var nydelig. Jeg skal vent ett par dager til og så skal jeg tilsette enda mer humle som skal kose seg i karet de siste 5 dagene.
Det jeg lurer på er med tanke på hvordan jeg skal få karbonert denne bra på flaske. Jeg har en pakke Nottingham tørrgjær jeg kjøpte til dette formålet, men nå som ølet er på 10% er jeg redd gjæren bare vil dø helt ut før den får spist i seg noe sukker slik at jeg får karbonert denne rakkeren? Tåler Nottingham å bli tilsatt øl med 10% uten å dø?
Jeg har heller ikke noen vekt hvor jeg kan få målt så små mengder som 1 gram tørrgjær, er det noen som har noen tips? Tenkte 1 gram på 15 liter vørter.