wlp833 vs wyeast2001

Creekling

Norbrygg-medlem
Ja, var innom den lokale bryggbutikken. De hadde like godt utvalg av gjær som coop´en på hjørnet.

Skal lage en pils i påsken, og hadde tatt utgangspunkt i Andrimne Pilsner oppskriften til Gahr da denne har blitt fantastisk god tidligere.

Men som sagt, gjærutvalget var latterlig. Selv tørrgjær var det minimalt av. Var 1 pose igjen med w34/70, men trengte 4.. Så da ble det å rote rundt i ferskgjærhylla. Var masse gammel saison/trappist gjær, men det er ikke brukenes til dette. Det eneste jeg fant som kunne passe en lager var Wyeast 2001 urquell lager. Men den var jo ikke fra dette året..

Tok nå med 4 poser og drar igang en starter på dette nå

Målet er 50 liter og FG 1.050 eller deromkring. Pilsnermalt, noe munchen malt og kun saaz.

Så spørsmålet er, Vil dette fortsatt fungere med denne gjæren, eller bør jeg se meg etter en annen oppskrift.
Og er det noen som har erfaringer med denne gjæren?
 
Urquell høres ut som en perfekt substitutt - og jo minst like typeriktig.

Hører gjerne dommen om noen uker om den opplevde forskjellen på disse.
 
Ja, jeg kjører på. Har driver å koker opp ny maltekstrakt nå for opptrapping av gjæren. Lånte med en magnetrører fra jobb. Utrolig liten sak. Turtallsmåler og varme i plata. Så den er lett å grei å koke opp på.

Må trappe den opp i tre steg, for å komme ut på 1014 miljarder celler. Tar i litt, og sikter på 1200 ish. Så har jeg litt å gå på.

Skulle egentlig koke dobbelt så mye, men vasker og setter batch 2 senere. Har aldri hat gjenbruk av gjære før, så det blir spennende.



Men konklusjonen av det hele er: Planlegg i god tid. Bestill fersk gjær..
 
Tilbake
Topp