Jeg opplever denne gjæren som noe rar. Bruken den en del, og jeg har brukt den tidligere. Wyeast mener den har flokkulasjonskarakter til høy. Det er jo forsåvidt sant. Når ølet er ferdig så ligger det typisk et lokk i bunn og et lokk på toppen med gjær. Ikke ulikt hvordan WLP530 og andre topphøstere oppfører seg.
Ølet som står i midten av de to lagene er ikke imponerende klart dog. WLP007 i motsetning flokkulerer helt sinnsykt og du får jo svære kladder i starterkolben selvom det røres heftig. Flakene går rett i bunn når man skrur av røringen i løpet av sekunder omtrent. Ferdiggjæret øl på 007 er allerede meget klar før man gjør CC.
Jeg vil nesten si at 1318 ligner på WLP001/US05 i forhold til "late flocculators", som rett og slett ikke vil samle seg og felle ut som resten av gjærkulturen.
Jeg liker tungt flokkulative gjærstammer, men ikke så innmari glad i 007 eller 002. Men igjen så er jeg ikke glad i å bruke et halvt år på å få felt ut gjær fra ølene heller. Det er ikke helt US05/WLP001 over det, men irriterer meg over at ikke all gjæren bare kan dette ut, særlig når Wyeast sier "high flocculation".
Noen andre som opplever det samme, eller er det noe feil jeg gjør? Har godt med kalsium i alle øl, og de gjærer raskt og godt ut...
Ølet som står i midten av de to lagene er ikke imponerende klart dog. WLP007 i motsetning flokkulerer helt sinnsykt og du får jo svære kladder i starterkolben selvom det røres heftig. Flakene går rett i bunn når man skrur av røringen i løpet av sekunder omtrent. Ferdiggjæret øl på 007 er allerede meget klar før man gjør CC.
Jeg vil nesten si at 1318 ligner på WLP001/US05 i forhold til "late flocculators", som rett og slett ikke vil samle seg og felle ut som resten av gjærkulturen.
Jeg liker tungt flokkulative gjærstammer, men ikke så innmari glad i 007 eller 002. Men igjen så er jeg ikke glad i å bruke et halvt år på å få felt ut gjær fra ølene heller. Det er ikke helt US05/WLP001 over det, men irriterer meg over at ikke all gjæren bare kan dette ut, særlig når Wyeast sier "high flocculation".
Noen andre som opplever det samme, eller er det noe feil jeg gjør? Har godt med kalsium i alle øl, og de gjærer raskt og godt ut...