Ysteri og Ølbryggeri

dojonieu

Norbrygg-medlem
Hei,

Er det noe I Norbrygg som har erfaring med både Ysteri og Ølbryggeri i samme lokal? Forrige uke var jeg i Nederland på en forelesing relatert til Ølbrygging. Tema var «wild-yeast & infections – Quality Management» or der ble det nevnt at produksjon av ost og øl ikke går sammen pga gjæren brukt i ysteriet.

Nics
 
Hei,

Er det noe I Norbrygg som har erfaring med både Ysteri og Ølbryggeri i samme lokal? Forrige uke var jeg i Nederland på en forelesing relatert til Ølbrygging. Tema var «wild-yeast & infections – Quality Management» or der ble det nevnt at produksjon av ost og øl ikke går sammen pga gjæren brukt i ysteriet.

Nics
Tja, lager man surøl, der melkesyrebakterier er en del av mikrobene som benyttes i ølet, så er det mindre problematisk.
Men i et bryggeri der man lager "cleane" øl skyr man bakterier som pesten.

Så det er nok et relativt sant utsagn.

Selv kan jeg si at det å tørke kveik i stekeovnen på samme kjøkken som man har eddik-produksjon viste seg å være uforenelig.
Ja, så lenge man ikke liker kveikøl som smaker eddik da ;-)
 
Tilbake
Topp