Walkendorff Amber Ale - 7fjell opskrift

Hei, er det muligt å få fingre i opskriften til endnu en fantastisk øl fra 7 fjell?
Jeg fik den forrige via QR coden på flasken. Men ikke denne!
 
Og før evt Gahr svarer 2, så kanskje han har et tips til ingrediensjustering ned mot 4.5-5 i ABV.. Da kan dette fort bli neste prosjekt..

--
 
Ikke langt fra en Amber til en APA !
Smakte denne første gang i gårkveld og den smakte alldeles fortreffelig. Godt ballansert i humlingen  :) Må smake flere amber øl !

/John
 
77, 2 % Pale
7,4 % Carapils
7,4 % Crystal
0,7 % Chocolate
=92,7%  :bank2:

blir vel bare å slenge oppi 7,7% av det man skulle føle for?
Og kanskje muligens perle 60min til target IBU og 1,3/1,8g pr L med de to andre på 0 min?
Vill gjetting
 
Oppskriften det er linket til i QR-koden inneholder en feil. 7,4 % münchenermalt på 25 EBC er utelatt. Den korrekte oppskriften er som følger:

OG: 1060 (14,8  ̊P)
FG: 1015 (3,8  ̊P)
IBU: 55

77,2 % pale malt
7,4 % munich malt, 25 EBC
7,4 % caramalt (30 EBC, but 20 EBC is fine)
7,4 % crystal malt, 120 EBC
0,7 % chocolate malt
Perle or other bittering hop to hit target IBU, 60 min.
6 g/l Cascade, 10 min.
3 g/l Amarillo, dry hop
Protafloc, 15 min.
Zinc, 15 min.
WLP001
 
Smakte akkurat en 7 fjell amber på UNA på bryggen i solnedgangen. Helt perfekt. Skal absolutt brygges! Takk for godt øl og oppskrift, Gahr.
 
På et 25 liters brygg blir dette rett humle mengde:

Perle 9.2%   70g 60 min ( til 55 IBU)
Cascade 7%  150g 10 min
Amarillo 9.6% 75 g Tørrhumling

IK
 
Gahr skrev:
Oppskriften det er linket til i QR-koden inneholder en feil. 7,4 % münchenermalt på 25 EBC er utelatt. Den korrekte oppskriften er som følger:

OG: 1060 (14,8  ̊P)
FG: 1015 (3,8  ̊P)
IBU: 55

77,2 % pale malt
7,4 % munich malt, 25 EBC
7,4 % caramalt (30 EBC, but 20 EBC is fine)
7,4 % crystal malt, 120 EBC
0,7 % chocolate malt
Perle or other bittering hop to hit target IBU, 60 min.
6 g/l Cascade, 10 min.
3 g/l Amarillo, dry hop
Protafloc, 15 min.
Zinc, 15 min.
WLP001

Zinc?? Hva er dette til?

Gjærnæring?
 
ingeborgkarioline skrev:
ingeborgkarioline skrev:
På et 25 liters brygg blir dette rett humle mengde:

Perle 9.2%  70g 60 min ( til 55 IBU)
Cascade 7%  150g 10 min
Amarillo 9.6% 75 g Tørrhumling

IK

Bruker tinseth, ser det over rett ut?

Du har brukt for mye Perle her. 150 g Cascade på 10 minutter vil også gi mye bitterhet, så du må ta dette med i beregningen. Etter mine beregninger vil ca. 33 g Perle være nok.
 
Oppskriften det er linket til i QR-koden inneholder en feil. 7,4 % münchenermalt på 25 EBC er utelatt. Den korrekte oppskriften er som følger:

OG: 1060 (14,8 ̊P)
FG: 1015 (3,8 ̊P)
IBU: 55

77,2 % pale malt
7,4 % munich malt, 25 EBC
7,4 % caramalt (30 EBC, but 20 EBC is fine)
7,4 % crystal malt, 120 EBC
0,7 % chocolate malt
Perle or other bittering hop to hit target IBU, 60 min.
6 g/l Cascade, 10 min.
3 g/l Amarillo, dry hop
Protafloc, 15 min.
Zinc, 15 min.
WLP001


Hei!

Her står det Caramalt, mens på hjemmesiden deres står det carapils. Hvilke er den riktige? :)

Marius
 
Du kan bruke begge. Vi bruker Best Malz som basismalt på 7 Fjell, men i ølet som ble brygget på Lervig var det fra Fuglasng.
 
Da står denne og koser seg i gjæringsskapet. Valgte Golden Promise denne gang, rett og slett fordi jeg ikke har testet den før. Traff for første gang spot on på OG! Jiiiha! Deilig når man endelig begynner å bli litt kjent med systemet sitt.
 
Tilbake
Topp