1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Walkendorff Amber Ale - 7fjell opskrift

En tråd i 'Brygging' startet av thomaspilegaard, 14 Mai 2014.

  1. thomaspilegaard

    thomaspilegaard
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Florvåg
    Hei, er det muligt å få fingre i opskriften til endnu en fantastisk øl fra 7 fjell?
    Jeg fik den forrige via QR coden på flasken. Men ikke denne!
     
  2. glennrlie

    glennrlie
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Svarstad
  3. Hans Einar

    Hans Einar
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Og før evt Gahr svarer 2, så kanskje han har et tips til ingrediensjustering ned mot 4.5-5 i ABV.. Da kan dette fort bli neste prosjekt..

    --
     
  4. Johnemann

    Johnemann
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Godvik - Bergen
    Ikke langt fra en Amber til en APA !
    Smakte denne første gang i gårkveld og den smakte alldeles fortreffelig. Godt ballansert i humlingen  :) Må smake flere amber øl !

    /John
     
  5. Anders-

    Anders-
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Tveita, Oslo
    77, 2 % Pale
    7,4 % Carapils
    7,4 % Crystal
    0,7 % Chocolate
    =92,7%  :bank2:

    blir vel bare å slenge oppi 7,7% av det man skulle føle for?
    Og kanskje muligens perle 60min til target IBU og 1,3/1,8g pr L med de to andre på 0 min?
    Vill gjetting
     
  6. Gahr

    Gahr
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Oppskriften det er linket til i QR-koden inneholder en feil. 7,4 % münchenermalt på 25 EBC er utelatt. Den korrekte oppskriften er som følger:

    OG: 1060 (14,8  ̊P)
    FG: 1015 (3,8  ̊P)
    IBU: 55

    77,2 % pale malt
    7,4 % munich malt, 25 EBC
    7,4 % caramalt (30 EBC, but 20 EBC is fine)
    7,4 % crystal malt, 120 EBC
    0,7 % chocolate malt
    Perle or other bittering hop to hit target IBU, 60 min.
    6 g/l Cascade, 10 min.
    3 g/l Amarillo, dry hop
    Protafloc, 15 min.
    Zinc, 15 min.
    WLP001
     
    Nilsepils, JonasB og Børre liker dette.
  7. Pharo

    Pharo
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Bergen
    Smakte akkurat en 7 fjell amber på UNA på bryggen i solnedgangen. Helt perfekt. Skal absolutt brygges! Takk for godt øl og oppskrift, Gahr.
     
  8. Gahr

    Gahr
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    We aim to please. Hyggelig du likte det!
     
  9. ingeborgkarioline

    ingeborgkarioline
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    På et 25 liters brygg blir dette rett humle mengde:

    Perle 9.2%   70g 60 min ( til 55 IBU)
    Cascade 7%  150g 10 min
    Amarillo 9.6% 75 g Tørrhumling

    IK
     
  10. JoW

    JoW
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Larvik Vestfold
    Zinc?? Hva er dette til?

    Gjærnæring?
     
  11. thomaspilegaard

    thomaspilegaard
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Florvåg
    Tak Gahr :)
    Jeg skal brygge 25-27 liter. Skal forsøge at ligge det ind i Beertools og se om jeg kan få det tilpasset.
     
  12. ingeborgkarioline

    ingeborgkarioline
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bruker tinseth, ser det over rett ut?
     
  13. Gahr

    Gahr
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Du har brukt for mye Perle her. 150 g Cascade på 10 minutter vil også gi mye bitterhet, så du må ta dette med i beregningen. Etter mine beregninger vil ca. 33 g Perle være nok.
     
  14. Jørn Hammerud

    Jørn Hammerud
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Ja
     
  15. Marius K.

    Marius K.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem


    Hei!

    Her står det Caramalt, mens på hjemmesiden deres står det carapils. Hvilke er den riktige? :)

    Marius
     
  16. Gahr

    Gahr
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Ah! Carapils er rett. Min feil! Så hadde det igjen vært fint å kunne redigere gamle innlegg...
     
    Marius K. liker dette.
  17. Marius K.

    Marius K.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Takker for tilbakemelding. Utav Golden Promise og Maris Otter, hvilke bør jeg gå for her som basemalt?
     
  18. Gahr

    Gahr
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Du kan bruke begge. Vi bruker Best Malz som basismalt på 7 Fjell, men i ølet som ble brygget på Lervig var det fra Fuglasng.
     
    Marius K. liker dette.
  19. Marius K.

    Marius K.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Da står denne og koser seg i gjæringsskapet. Valgte Golden Promise denne gang, rett og slett fordi jeg ikke har testet den før. Traff for første gang spot on på OG! Jiiiha! Deilig når man endelig begynner å bli litt kjent med systemet sitt.
     
    Stig Aa. og Gahr liker dette.
  20. thomaspilegaard

    thomaspilegaard
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Florvåg
    Hei igjen, Beertools får det ikke tilpasset i %. Er der nogle som har opskriften tilpasset ca. 25 liter?
     

Del denne siden