Med kun teoretisk kunnskap om temaet...
Først trenger du et foretak. Det mest hensiktsmessige er antageligvis et aksjeselskap, om ikke annet så for å legge igjen godkjenninger osv i et foretak som kan skifte eierstruktur senere. Aksjekapital som kreves er 100.000, pluss gebyrer. Se mer informasjon på
http://www.bedin.no/cwobjekter/starte.shtml
Så trenger du lokaler utstyr osv. Her høres det ut som du har rimelig god kontroll.
Ettersom du skal produsere matvarer så trenger du å ta en prat med det lokale Mattilsynet. Se
http://www.mattilsynet.no/
Så det du vel hovedsakelig spør om, hva som skal til for å kunne tilvirke alkohol. Sosial og Helsedirektoratet har egne websider om dette, se
http://www.shdir.no/rusmidler/bevilling/ Gebyret er 12.000 kr og det årlige gebyret minimum 5.000 kr. De formelle kravene ser stort sett ut til å være krav til økonomisk sikkerhet og fysisk sikring av lager. Dessuten er det en del rapporteringsplikt og slikt.
Sjekk også alkoholavgiftene på
http://www.statsbudsjettet.no/upload/Statsbudsjett_2007/dokumenter/pdf/skatteprp.pdf side 46 (moms skal også regnes med).
Så gjenstår det bare å søke om tillatelse til å selge. Her er det vel også SHDir som utsteder til de som har tilvirkningsbevilgning, men etter kommunens anbefaling. Så vidt jeg har fått med meg.
Så er det bare å la regnskapsfører og revisor gjøre sitt, mens du brygger øl og selger. Og kanskje du ler hele vegen til banken også, men risikoen er vel også tilstede for at du griner hele vegen til skifteretten.
Edit: I am not a lawyer (IANAL) som det heter på amerikansk. Dette bør du selvfølgelig sjekke nøye før du faktisk setter i gang med noen bryggeriplaner.