Jeg tenker at ut fra hvordan denne smakte ut fra kok (OG hydrometerprøve), så burde "mer maltsmak" og "ikke mer bitterhet" vært et mål for hva jeg kunne oppnå av justering med custom speise.
Tanken har slått meg som en måte å balansere ut litt av humlebidraget og den litt tynne, skarpe smaken. Jeg skal gi denne noen uker å modnes på, og man skal ikke se bort fra at det blir en justert versjon II etterhvert.Kanskje lage noe med mye melanoidinmalt?
Jeg tenker at ut fra hvordan denne smakte ut fra kok (OG hydrometerprøve), så burde "mer maltsmak" og "ikke mer bitterhet" vært et mål for hva jeg kunne oppnå av justering med custom speise.
Jo, selvsagt, men man skal huske på at med naturlig karbonering, så bidrar karboneringen med ca 1/3 av den totale alkoholen i ølet i et alkoholfritt øl (Total ABV < 0,7%). Det betyr også omtrent 1/3 av maltet. Det er mye rom for å justere smak der. I en evt. versjon II av dette ølet så vil man selvfølgelig forsøke å treffe spot on med primærbatchen, men uansett hva speisen består av, så vil den bidra temmelig mye.Men er det ikke da lettere å bare justere selve batchen neste gang? Du har vel allerede speiset denne batchen?
Jo, selvsagt, men man skal huske på at med naturlig karbonering, så bidrar karboneringen med ca 1/3 av den totale alkoholen i ølet i et alkoholfritt øl (Total ABV < 0,7%). Det betyr også omtrent 1/3 av maltet. Det er mye rom for å justere smak der. I en evt. versjon II av dette ølet så vil man selvfølgelig forsøke å treffe spot on med primærbatchen, men uansett hva speisen består av, så vil den bidra temmelig mye.
Nanny State-oppskriften er temmelig sikkert basert på tvangskarbonering, og da vil hele alkoholbidraget komme fra hovedmeskingen. Dette må selvsagt justeres ned om man skal ha rom for naturlig karbonering.
Du forandrer vel ikke ABV med speise gitt at utgjæringen er lik som hovedbatchen.
Skal du karbonere det ølet med speise av den samme vørteren, blir det veldig mye speise som skal til for å få nok kullsyre. Du må nesten bruke vørter med en god del høyere OG , vel?
Ja, det er slik jeg har tenkt.Skal du karbonere det ølet med speise av den samme vørteren, blir det veldig mye speise som skal til for å få nok kullsyre. Du må nesten bruke vørter med en god del høyere OG , vel?