Artig episode. Man skjønner at disse gutta er in the big business ut ifra hvordan de så på hele hvordan-lage-IPA, de kan jo ikke datostemple med best før 14 dager etter bryggedag akkurat. Men må si jeg stusset litt på det Lothe sa at det er veldig vanskelig å lage en Single Hop som blir bra.
Han gjorde vel et unntak for EKG. Det er jeg med på.
Skal ikke skryte på meg noen stor ekspertise, men jeg har som regel ikke likt de single hop-ølene jeg har smakt.
Du er vel generelt ikke så glad i de amerikanske humlene?. Jeg er generelt ikke begeistret i tradisjonelle engelske IPA'er, så det begynner vel der. Når jeg hører IPA så tenker jeg noe juicy, friskt, med tropisk, fruktig og gran/furu evt. Det er egentlig slik jeg alltid har brygget de selv, fordi jeg liker de slikOg jeg som hjemmebrygger trenger ikke tenke på distribusjon og forringelsen som hører med slik som de store gutta må tenke på.
Men jeg har brygget noen single hops de siste månedene som helt klart klarer å bære et øl på egen hånd. Trikset er bare timing og temperatur på humla, så får du mer kompleksitet ut av en enkelt humle. Akkurat dette nevnte de faktisk ikke noe om i podcasten. Men uansett så er humlevalg viktig. F.eks så falt Columbus helt igjennom gulvet for meg ifht til Ekuanot som virker som om det er tre humler samtidig omtrent. Samme prosedyre og oppskrift. Men som sagt, jeg kan drikke mine IPAer blodferske, hvordan flaskene mine ville smakt etter flere måneder er det ingen som vet, og forhåptentligvis ingen som vil finne ut av.
Underlig... Får den opp både på hjemmesiden og i Itunes...Finner kun frem til ep.35
Jeg fikk den fint frem i Podcast Republic på Androide.Finner kun frem til ep.35
Velkommen til episode 36! Vi serverer en ny del av Ølskolen; denne gang en samtale med Kjetil Jikiun, tatt opp på årets Bergen Ølfestival. Temaet er et av Kjetil's favoritt-tema; gjær.
Du finner oss her: http://vestkast.no/
Vestkast er støttet av Vestbrygg.no og Pingvinen. Spacekraft Studio står for det tekniske, Rolv Bergesen har laget denne episoden.
Gi oss gjerne en rating på Itunes, og følg oss på Facebook og Twitter. Vil du hjelpe oss med å lage enda mer og bedre podcast kan du bruke vår Paypal Donation-link på vestkast.no.
De fleste har vel kanskje fått med seg at vi har vært i dvale noen måneder. Men frykt ikke; vi er snart tilbake! Planen er at vi er oppe og går i midten/slutten av mai. Stay tuned!
De fleste har vel kanskje fått med seg at vi har vært i dvale noen måneder. Men frykt ikke; vi er snart tilbake! Planen er at vi er oppe og går i midten/slutten av mai. Stay tuned!
Skjer det noe?De fleste har vel kanskje fått med seg at vi har vært i dvale noen måneder. Men frykt ikke; vi er snart tilbake! Planen er at vi er oppe og går i midten/slutten av mai. Stay tuned!
De poppet opp som såkalte paddehatter en periode, de norske ølpodcastene, men har vært fint lite nytt det siste halvåret. Og det er synd!
Paddehatter er kanskje sånne greier som jeg går med?