Utgjæring av pølsch - Pils med kölch gjær.

MortenSickel

Norbrygg-medlem
Inntil nylig gjæret jeg bare ferdige ekstrakter. Det siste prosjektet av dem er (sannsynligvis) en Mangrove Jack's pils som etter selgerens anbefaling har blitt gjæret med en WLP029 Kölch-gjær. Den har stått på ca 15 grader etter at gjæringen startet den 9.april. IG var1046. Nå er den nede på 1012 og har vært der i ca 3 døgn, så det ser for meg ut som om den er klar til flasking. Men etter at jeg flyttet den opp på kjøkkenet, ser jeg at de er mye aktivitet i gjærlåsen... Dette kan jo skyldes at jeg flyttet den fra 15 til ca 20 grader.Det får jo alt i dunken til å utvide seg og det gir litt dårligere løselighet på CO2-en i ølet, så man må jo forvente at noe stikker av, men 20 liter (nesten rent) vann bruker jo litt tid på å varmes opp...

Høres det ut som om jeg bør la den stå lengere? I så fall, bør den ned i kjelleren igjen, eller bør den bli stående i romtemperatur? Eller kan jeg satse på å flaske den i kveld?
 
Inntil nylig gjæret jeg bare ferdige ekstrakter. Det siste prosjektet av dem er (sannsynligvis) en Mangrove Jack's pils som etter selgerens anbefaling har blitt gjæret med en WLP029 Kölch-gjær. Den har stått på ca 15 grader etter at gjæringen startet den 9.april. IG var1046. Nå er den nede på 1012 og har vært der i ca 3 døgn, så det ser for meg ut som om den er klar til flasking. Men etter at jeg flyttet den opp på kjøkkenet, ser jeg at de er mye aktivitet i gjærlåsen... Dette kan jo skyldes at jeg flyttet den fra 15 til ca 20 grader.Det får jo alt i dunken til å utvide seg og det gir litt dårligere løselighet på CO2-en i ølet, så man må jo forvente at noe stikker av, men 20 liter (nesten rent) vann bruker jo litt tid på å varmes opp...

Høres det ut som om jeg bør la den stå lengere? I så fall, bør den ned i kjelleren igjen, eller bør den bli stående i romtemperatur? Eller kan jeg satse på å flaske den i kveld?
Du kan bare la den stå i romtemp. Det er ikke så dumt å gi litt høyere temp på slutten av gjæringa.
 
Tilbake
Topp